avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatie in anulare

Art. 320 Cpc specifica la alin. (3) Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata.
In caz ca solutia data in contestatia in anulare nu imi convine, pot sa atac solutia data in contestatia in anulare? Adica cu apel si recurs? Rog un pic sa ma edificati. Care este, daca e asa cum inteleg, termenul de atac?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Niunin Tiberiu , Consilier juridic 11:12, 3 Decembrie 2008
Pai nu ne spuneti ce hotarare ati atacat... (ori macar ce soi de contestatie in anulare ati declarat ca sa putem ghici noi)
Bunaoara, contestatia in anulare speciala (prev de art. 318 c.p.c.) poate fi exercitata impotriva deciziilor pronuntata in recurs.
Daca contestatia a fost pronuntata impotriva unei decizii prin care s-a judecat un recurs, decizia fiind irevocabila potrivit art 377 c.p.c atunci hotararea pronuntata in contestatie e tot irevocabila. (nu mai am cum sa declar apel sau recurs pentru ca nici impotriva hotararii atacate nu mai puteam sa declar apel la recurs sau recurs la recurs).
Este o contestatie in anulare exercitata impotriva recursului, prin prisma art. 318 Cpc. Raspunsul Dvs. e f. clar. Deci nu mai pot exercita alta cale de atac. Eventual sa sesizez CEDO, intrucat s-a incalcat flagrant de catre instanta de recurs jurisprudenta CEDO cu privire la drepturile si libertatile copilului. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare shhomerul shhomerul contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila? (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare - competenta Micaly Micaly Buna ziua A fost formulata contestatie in anulare (si introdusa legal la instanta care a pronuntat decizia) atat [b]impotriva deciziei[/b] cat si ... (vezi toată discuția)
Sentinta data in urma unui recurs offefei offefei buna ziua! Ce se mai poate face in urma unei sentinte irevocabile, date in urma unui recurs? Sustin ca am pierdut recursul chiar daca fondul si apelul au fost ... (vezi toată discuția)