avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie

actele pt alocatie si pt indemnizatia copilului se depune dupa 42 de zile lucratoare sau si cu sambata si duminica
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 18 Aprilie 2012
OUG nr.111/2010 prevede:
Art. 15. — (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
.....

Concediul postnatal este de minim 42 de zile calendaristuice si nu lucratoare .. prin urmare, incepand cu ziua urmatoare celei in acre s-a terminat concediul de maternitate aveti la dispzotie un termen de 60 de zile lucratoare (nu se iau in calcul zilele de sambata si duminica si zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza) pentru a va depune actele pentru indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat si indemnizatie Claudia_85 Claudia_85 Buna seara,in 13.09. am nascut un baietel,si asi dori sa stiu cand trebuie depuse actele pt alocatia de stat,si cele pt indemnizatie,mentionez ca am lucrat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie alexandrinapui alexandrinapui am nascut pe 19 aprilie la ce data trebuie depus dosarul pentru indemnizatie? (vezi toată discuția)
126 de zile concediul de maternitate si indemnizatia pentru ccc trascaelena trascaelena Am intrat in concediul prenatal in data de 15 februarie 2012,am nascut la data de 24 martie 2012,adica am avut doar 38 de zile de concediu inainte de a ... (vezi toată discuția)