avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical refuzat la plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical refuzat la plata

Buna ziua,
Va rog sa imi dati un sfat, cum sa procedez in urmatoarea situatie: o angajata a prezentat un certificat de concediu medical de 4 zile, din 28.03 - 31.03, cm initial, urgenta. La data de 27.03 era la cea de-a 88-a zi de i.t.m.(cod 01). Am trimis certificatul inapoi la medic pentru a-l "rupe" in doua (28.03 si 29.03 - pentru a cumula 90 zile de .it.m., si alt certificat 30.03 - 31.03 cu avizul medicului expert- aceste zile fiind a 91-a si resp. a 92-a zi de medical). Problema este ca angajata a prezentat certificatele in data de 10.04, dupa ce au fost calculate si virate salariile, fiind de acord cu neplata indemnizatiei pentru aceste 4 zile. Intrebarea mea este urmatoarea: inregistrez in declaratia 112 aceste certificate cu suma 0? Cum procedez cu certificatul din luna aprilie care este " in continuare"(cu avizul medicului expert)?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 21:24, 21 Aprilie 2012
Corect ar fi, dupa parerea mea, sa calculati si sa inregistrati cele 2 concedii medicale, pe care sa le inregistrati apoi in declaratia 112. Daca ati depus deja declaratia 112 faceti o declaratie rectificativa. Diferenta dintre salariul virat si cel cuvenit dupa recalculare o puteti regla in cadrul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 concedii medicale in aceesi luna geta lu tache geta lu tache buna ziua! am si eu o intrebare. un individ are 2 concedii medicale in aceesi luna. amandoua certificate cu initial. primul concediu este de 8 zile. din ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale mdaiana mdaiana Va rog sa-mi explicati cum se procedeaza in cazul in care un angajat aduce un certificat medical care ar necesita viza medicului expert (nr. de zile din ... (vezi toată discuția)
Concediu medical- calcul monenciu monenciu Un angajat este in concediu medical din 15.12.2012 pana in luna aprilie mi-a adus concediu medica relativ la timp, dar intotdeauna cu greseli ,cu numele ... (vezi toată discuția)