avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenzi- recuperarea lor de la contribuabili
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenzi- recuperarea lor de la contribuabili

Persoana XY cu domiciliul stabil in comuna Z din anul 2011. Pana in anul 2011 a cumulat amenzi in valoare de 70.000 ron care au fost trimise la Consiliul local al comunei Z .Persoana in cauza nu este angajata , nu beneficieaza nici de ajutor social.Spuneti-mi va rog care este procedura ,de unde recuperam bani de amenzi?
(luarea in debit a sumei , ne duce la micsorarea gradului de colectare a veniturilor , ceea ce nu prea convine la nici o institutie publica . #-o












9
Cel mai recent răspuns: dorumac , utilizator 11:27, 22 Mai 2012
Nu aveti cum sa recuperati debitul.Ii trimiteti somatie, titlu executoriu si daca nua re venituri sau bunuri asteptati pana o sa dobandeasca.
Multumesc, da fac somatie si titlu executoriu si suma o sa-l am in debit pana atunci ? ma afecteaza la gradul de colectare - situatie predata la inceputul anului la finante in urma caruia primesti banii de buget.Ca sa nu adaug suma din debit pe situatie nu se poate , deoarece nu este suma in litigiu ................................ce sa ma fac ? nu stiu ?
la 15 zile dupa emiterea titlului executoriu si a somatiei faceti adrese la toate institutiile care pot sa va ajute in recuperarea debitului si ma refer la ; evidenta pesoanei, somaj , trezorerie, directia de finante, casa de pensii, itm ,bănci. daca nu lucreaza si nu obtine alte venituri trimiteti procesul verbal de amenda la organul constatator in vederea transformarii in ore de munca in folosul comunitatii .
numai asa va scadeti debitul
succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari amenzi MihaDrag MihaDrag As dori sa stiu cum se procedeaza intr-o primarie la amenzi atunci cand acestea nu sunt lucrate intr-un program ci de mana totul se scrie de mana pe formulare ... (vezi toată discuția)
Recuperari pentru incalzirea locuintei cu energie termica din bugetul de stat tutunaru1982 tutunaru1982 buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu recuperarea unor debite pt incalzirea locuintei cu energie termica,am facut dispozitii de recuperare a sumelor ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu si somatie anaf vandarel vandarel Am primit prin posta titlu executoriu si somatie ANAF emise in 08.02.2014 pentru diferente de impozit anual de regularizare. Documentul mentionat in titlu ... (vezi toată discuția)