avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu si drepturi CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu si drepturi CO

Cum pot recupera intr-un termen foarte scurt salariul pe ultima luna lucrata la o firma (luna august 2011) si drepturile cuvenite pe CO de la aceeasi firma pa lunile lucrate acolo?
Cel mai recent răspuns: naher , utilizator 14:06, 18 Aprilie 2012
In acest caz: sesizati ITM-ul sau Inspectia Muncii si/sau promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului ..actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.
Multumesc! Am sa folosesc varianta cu sesizarea ITM pentru ca de actiune judecatoreasca nu prea am timp
Aveti grija ca ITM-ul va constata neplata salariului si a compensatiei in bani a CO neefectuat dar nu-l poate obliga pe angajator ... paralel cu sesizarea la ITm depuneti si actiunea in instanta ..nu va costa nimic in plus daca o formulati dvs ...
E clar, am inteles! Multumesc mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se inchide activitatea unei firme, ce drepturi are cel care a fost angajat? Mateus21 Mateus21 Daca firma unde a lucrat persoana se inchide, exemplu pe 01.09.2013, pe langa salariul de pe ultima luna, patronul trebuie sa ii plateasca si banii de ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit adriancozma25 adriancozma25 Imi cer scuze pentru ca imi repet intrebarile, dar treburile au evoluat intr-un mod neplacut intre mine si angajator. Situatia este urmatoarea : Am lucrat ... (vezi toată discuția)
Nelamurire szivi64 szivi64 Am lucrat la o firma o luna si jumatate si cand am primit fluturasul am vazut ca nu mi sa calculat concediu de odihna pe perioada lucrata,oare nu am avut ... (vezi toată discuția)