avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul copilului

cum isi poate vedea copilul,tatal la el acasa,in situatia in care femeia cu care el locuieste nu este deacord ca el sa i-a legatura cu copilul. ce pot face eu ca mama ,ca copilul meu sa-SI VADA TATAL? TATAL ESTE BOLNAV SI SE REFACE DUPA O BOALA GRAVA.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:02, 18 Aprilie 2012
Dreptul de legatura cu minorul este al parintelui care nu are custodia.
Dvs. nu puteti face nimic, daca tatal nu doreste aceasta legatura, nu-l putati obliga sa ia legatura cu copilul.
Asa cum spuneati, este influientat de actuala concubina, care nu-i permite legatura, dar vointa lui este imperioasa, chiar daca este bolnav.
El este singurul care poate sa decida.
Copilul si tatal au dreptul de a avea legaturi personale.Nicio persoana nu poate interzice exercitarea acestor drepturi. Tatal copilului in exercitarea drepturilor sale poate sa vada copilul la domiciliul sau fara ca cineva sa ii interzica acest lucru.
Daca taticul e constient si ar vrea sa-si vada copilul, va dati seama ca in realitate nu poate fi impiedicat de concubina.
Daca taticul nu vrea sa-si vada copilul, nu poate fi obligat.
Daca taticul e inconstient si nu-si poate exprima dorinta, iar concubina impiedica vizita.. nu prea vad solutia.. poate s-o dati in judecata ( copilul) pe concubina pe obligatia de a face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept vizitare minor cmutulescu cmutulescu cat are tatal drept sa isi vada copilu; ce permite legea? (vezi toată discuția)
Protectie minor dulcedor dulcedor va rog sa imi spuneti unde ma pot adresa pt a rezolva urgent urmatoarea ...problema:am un copil de 6 ani ,care imi este incredintat prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate carmendandu carmendandu Buna seara Un parinte isi impiedica in mod repetat copilul minor, in virsta de 4 ani, sa se intilneasca cu celalalt parinte. Parintii locuiesc separat si nu ... (vezi toată discuția)