avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale comert electonic din RO in UE , fara TVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

comert electonic din RO in UE , fara TVA

Am deschis un SRL in 2008 cu activitati principale cod caen 4120 (lucrari de constructii) si respectiv 8121(activitati de curatenie),neplatitor de TVA. In 2009, in urma introducerii impozitului forfetar,am suspendat activitatea pe per. de 3 ani,din lipsa de activitate.Acum (dupa 3 ani) vreau sa redeschid SRL-ul, dar vreau sa mai adaug ca obiect de activitate si comert electronic,cod caen 4791.V-as ruga in mod politicos sa imi raspundeti la doua intrebari,si anume: -este nevoie sa platesc la redeschidere si pentru noul cod caen (4791), tinand cont ca in Statutul Societatii (Actul Constitutiv) este prevazut la Obiect secundar de activitate si codul 4791-Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet? iar a doua intrebare este: intentionez sa deschid un magazin online in limba engleza pt comercializare articole romanesti (cumparate de la pers fizice si juridice din Ro) si sa le vand in tarile UE, ( persoane fizice) ; in aceasta situatie va trebui sa devin platitor de TVA sau nu ,si probabil va trebui sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari? Va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 21:47, 18 Aprilie 2012
1. Nu se mai plateste nimic pentru codul 4791 daca el exista deja.
2. In ROI sunt inscrisi toti care fac livrari permanente in UE. Deci platitor de TVA pentru ca nu este o activitate ocazionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Totusi magazin virtual lavpop lavpop Buna seara , Am un srl cu obiect de activitate -alte mijloace de cazare-si alte obiecte secundare , firma neplatitoare de TVA As vrea sa infiintez un magazin ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat la vanzare auto? norocosu2005 norocosu2005 Buna ziua, Am o intrebare. Sunt o societate care are ca obiect principal de activitate Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin ... (vezi toată discuția)
Magazin on line orianadiana orianadiana buna seara, doresc sa imi deschid un magazin on line si as avea nevoie de ceva sfaturi va rog: 1. vreau sa deschid un SRL cu un singur asociat si nu stiu ... (vezi toată discuția)