Ati putea sa ma ajutati cu un sfat legal intr o problema?
Bunicul meu a murit in 1990, In 1991 are loc dezbaterea de mostenire, fiind 6 frati dintre care si tatal meu care la acea data era bolnav avand o operatie pe creier.Tatal meu nu s-aprezentat la procesu de succesiune si a fost declarat strain de succesiune.IN 1992 , un frate al sau care are un certificat de mostenitor emis in urma dezbaterii il convinge pe tata bolvam fara stirea noastra sa dea declaratie prin care se declara strain si cere ca declaratia sa fie inregistrata in registru de succesiuni.- asta era pt casa bunicilro si 10 ari din jurul casei.
Apoi in 1996 mama depune in numele tatalui meu cerere de repunere in posesie pentru cele 8 hectare cat avea bunicul...-ma rog partea lui .tatal meu este trecut apoi pe prima pagina a actului de proprietate.
Acum acel frate a deschis partaj de succesiune pe cele 8 hectare si ne contesta pe noi ca mostenitori ai tatalui meu, pt ca el a semnat acea declaratie in 1991.
Mai avem vreo cauza de izbanda?
Trebuie sa investiti instanta de judecata cu o cerere pentru anularea declaratiei de renuntare la succesiune, pe motiv de lipsa de discernamant.
Anularea o puteti solicita pe calea unei cereri reconventionale, formulata in procesul inceput de fratele tatalui dvs. sau pe calea unei actiuni separate si sa solicitati suspendarea procesului inceput de fratele tatalui pana la solutionarea actiunii dvs.
In ceea ce priveste reconstituirea dreptului de proprietate in temeiul Legii nr.18/1991, mostenitorii care au fost declarati straini de succesiune, intrucat nu au facut acte de acceptare in termen, au fost repusi in drepturi prin efectul legii cu privire la terenurile care au facut obiectul cererii de reconstituire.
In schimb cei care au renuntat la succesiune printr-o declaratie expresa nu se bucura de acelasi tratament juridic. Acesta este motivul pentru care trebuie sa obtineti anularea declaratiei de renuntare.
Partaj succesoral
luminel
In 1986 a decedat autorul A.
La 2 luni dupa deces, mostenitorii fii Bsi C dezbat succesiunea la notar, fara sa faca partajul. Fiul D renunta expres la ... (vezi toată discuția)