avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca mi-am dat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca mi-am dat demisia?

Pot primi somaj daca mi-am dat demisia in iunie2011
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:57, 19 Aprilie 2012
In situatia descrisa de dvs., nu aveti dreptul la somaj.
Ati mai lucrat cu CIM dupa acea demisie?
nu ,am facut lucrari de amenajari interioare.
Încetarea contractului individual de munca prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, avand în vedere ca demisia inaintata de salariat este un motiv imputabil lui de încetare a contractului individual de munca.

Puteti beneficia de somaj numai daca raportul de munca inceteaza din motive neimputabile dvs ....
multumesc
Daca faceti aceste activitati aducatoare de venit, puteti incheia cu AJOFM contract pentru aigurari sociale de somaj.
In baza acestui contract veti putea beneficia de somaj in viitor.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj dupa demisie cocos144 cocos144 [b]Buna seara ! Intrebare : in situatia demisiei din activitate,se mai acorda ,la solicitare, indemnizatie ( ajutor ) de somaj ? Multumesc pentru raspuns ... (vezi toată discuția)
Demisie piscu piscu Buna ziua. as avea o intrebare. pot sa beneficiez de ajutor de somaj daca de la locul de munca mi-am dat demisia si in cartea de munca este specificat art.79 ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)