avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea/demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea/demisia

Care sunt modalitatile in care inceteaza un contract individual de munca:concedierea si demisia?Se poate ca o persoana sa fie demisa sau sa fie obligata a-si da demisia?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 20 Aprilie 2012
N-am spus majoritate.Am spus realitate.:)
Angajatorul poate obliga un salariat sa-si dea demisa, si-am exemplificat cum, in prima postare din acest topic.
Dar am sa si repet ca nu-i legal/moral/corect.:)Dar se intampla..mult prea des..
:offtopic:

Din pacate, in activitatea mea , nu am intalnit astfel de cazuri decat ce s-a scris pe internet ... :) ... asa ca nu ma pot pronunat asupra a cat de des se intampla ...
Din pacate eu am patit-o chiar alaltaieri sub presiunea acuzatiei de furt in conditiile in care nu a fost furt ci la sf de program am plecat din magazin cu un produs cumparat si cu esantioane de parfum cadou, cu acordul team leaderu-lui (pus de curand in functia de team leader) ca mai apoi in sedinta sa nege :O ca si-a dat acordul de a pleca cu acele esantioane de parfum (care sunt inregistrate pe zero si sunt oferite ca drept cadou clientilor) si al agentului de paza care mai apoi aceasta doamna a sunat a 2 a zi directorul de magazin(fiind tot femeie) sa-i comunice ca in data respectiva am plecat cu punga plina de esantioane, ele fiind 5 la nr.

Iar ieri am fost la munca ca intr-o zi obisnuita mi-am inceput programul, iar in jurul orei 14 si-a facut prezenta directorul de magazin(desi nu era tura ei) ne-a salutat frumos mi-am continuat activitatea in magazin iar dupa cateva ore am fost chemata in birou.

in sedinta am fost pusa sub presiune, nu am fost lasata sa-mi spun punctul de vedere ci doar am fost intimidata de filmarea din magazin in care am cumparat produsul si mi-am luat singura samplerele iar sub constrangere mia impus sa-mi dau demisia ca altfel cheama politia si paza sa ma dea afara iar eu fiind naiva :sorry: lipsita de tupeu am semnat demisia cu data de 18 (din start am pierdut preaviz si somaj) mi-am luat lucrurile si am plecat.

Abia cand am ajuns acasa am aflat din informatiile de la cei din jurul meu ca nu trebuia sa-mi dau demisia ca am fost o fraiera si ca si-a batut joc de mine:(
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
Tianka, utilizator
In acest caz, veti putea sa sesizati instanţa judecatoreasca, solicitand anularea demisiei, în cazul în care pretindeti ca demisia a fost provocata de angajator. Însa, în aceasta situaţie, va trebui sa dovediti, în condiţiile dreptului comun, existenţa unui viciu de consimţamant - eroare, dol sau violenţa.

Încetarea contractului individual de munca prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, avand în vedere ca manifestarea unilaterala de vointa exprimata de salariat pentru incetarea raportului de munca este un motiv imputabil lui de încetare a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul ma pune sa semnez demisia fara data? ce pot sa fac?!!! cristina_tud cristina_tud Buna ziua, Sunt putin disperata deci am nevoie de un raspuns urgent!! Va rog!! Sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la data de ... (vezi toată discuția)
Demisieabuziva aselajusto aselajusto lucrez la o firma de tranport si de o luna de zile masina pe care am lucrat este in servis acuma ca masina sa terminat a pus pe alt coleg pe masina.incazul in ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva mascata in demisie acordul partilor diadora_74 diadora_74 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire in ceea ce priveste \\\\\\"concedierea colectiva\\\\\\" care este mascata in \\\\\\"demisia cu acordul partilor\\\\\\". ... (vezi toată discuția)