Care sunt modalitatile in care inceteaza un contract individual de munca:concedierea si demisia?Se poate ca o persoana sa fie demisa sau sa fie obligata a-si da demisia?multumesc
N-am spus majoritate.Am spus realitate.:)
Angajatorul poate obliga un salariat sa-si dea demisa, si-am exemplificat cum, in prima postare din acest topic.
Dar am sa si repet ca nu-i legal/moral/corect.:)Dar se intampla..mult prea des..
Din pacate, in activitatea mea , nu am intalnit astfel de cazuri decat ce s-a scris pe internet ... :) ... asa ca nu ma pot pronunat asupra a cat de des se intampla ...
Din pacate eu am patit-o chiar alaltaieri sub presiunea acuzatiei de furt in conditiile in care nu a fost furt ci la sf de program am plecat din magazin cu un produs cumparat si cu esantioane de parfum cadou, cu acordul team leaderu-lui (pus de curand in functia de team leader) ca mai apoi in sedinta sa nege :O ca si-a dat acordul de a pleca cu acele esantioane de parfum (care sunt inregistrate pe zero si sunt oferite ca drept cadou clientilor) si al agentului de paza care mai apoi aceasta doamna a sunat a 2 a zi directorul de magazin(fiind tot femeie) sa-i comunice ca in data respectiva am plecat cu punga plina de esantioane, ele fiind 5 la nr.
Iar ieri am fost la munca ca intr-o zi obisnuita mi-am inceput programul, iar in jurul orei 14 si-a facut prezenta directorul de magazin(desi nu era tura ei) ne-a salutat frumos mi-am continuat activitatea in magazin iar dupa cateva ore am fost chemata in birou.
in sedinta am fost pusa sub presiune, nu am fost lasata sa-mi spun punctul de vedere ci doar am fost intimidata de filmarea din magazin in care am cumparat produsul si mi-am luat singura samplerele iar sub constrangere mia impus sa-mi dau demisia ca altfel cheama politia si paza sa ma dea afara iar eu fiind naiva :sorry: lipsita de tupeu am semnat demisia cu data de 18 (din start am pierdut preaviz si somaj) mi-am luat lucrurile si am plecat.
Abia cand am ajuns acasa am aflat din informatiile de la cei din jurul meu ca nu trebuia sa-mi dau demisia ca am fost o fraiera si ca si-a batut joc de mine:(
In acest caz, veti putea sa sesizati instanţa judecatoreasca, solicitand anularea demisiei, în cazul în care pretindeti ca demisia a fost provocata de angajator. Însa, în aceasta situaţie, va trebui sa dovediti, în condiţiile dreptului comun, existenţa unui viciu de consimţamant - eroare, dol sau violenţa.
Încetarea contractului individual de munca prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, avand în vedere ca manifestarea unilaterala de vointa exprimata de salariat pentru incetarea raportului de munca este un motiv imputabil lui de încetare a contractului individual de munca.
Demisieabuziva
aselajusto
lucrez la o firma de tranport si de o luna de zile masina pe care am lucrat este in servis acuma ca masina sa terminat a pus pe alt coleg pe masina.incazul in ... (vezi toată discuția)