avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LG 221/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LG 221/2009

BUNICUL MEU ,FOST DETINUT POLITIC LA SALCIA .A DECEDAT IN 2002.MAI POT FACE CERERE PTR DESPAGUBIRI IN BAZA LG 221/2009?
In urma admiterii unor exceptii de neconstitutionaliate a Legii 221/2009 precum si ca urmare a admiterii unui recurs in interesul legii, prin Decizia nr.12/19.09.2011 ICCJ, a stabilit ca cei care nu au decizii definitive de despagubire , ca urmare a condamnarilor politice, nu mai pot primi despagubiri chiar daca au procese pe rol. Singurul lucru pe care il puteti face este sa solicitati instantei doar sa se constate caracterul politic al condamnarii bunicului dumneavoastra. Instanta competenta este Tribunalul in circumscriptia caruia domiciliaza persoana interesata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 221/2009 WEO WEO Pana la ce data se pot solicita daune morale conform L 221/2009? (stiu ca exista o exceptie de neconstitutionalitate admisa conform careia nu se mai acorda ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 221/2003 inuka inuka Bunicii mei, din partea mamei, din Jamu Mare au fost deportati in Baragan. La intoarcere nu au mai avut voie sa se intoarca in casa lor din Jamu Mare si a ... (vezi toată discuția)
A intervenit prescriptia? cucu_bau cucu_bau Buna ziua, o respectuasa intrebare as avea si eu pentru cei avizati, in cazul legii 221/2009 a intervenit prescriptia? In ce data mai exact s-a implinit ... (vezi toată discuția)