avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Tatal meu a decedat in 03.11.2005. El locuia cu a doua sotie cu care era casatorit, la Comanesti, jud.Bacau. Tatal meu a avut 2 copii din prima casatorie si 2 din a doua casatorie. Mama mea (prima sotie) a decedat. El si a cumparat un ap.cu 2 camere in Comanesti.Decedand, am fost obligati de Primaria din Comanesti sa deschidem succesiune automat la Notariatul Gheorghe Samoila din Comanesti. Am platit 5 milioane lei si Notariatul a facut parte la mostenire, tuturor. Acum sotia a 2-a a tatalui meu, nu ne-a despagubit pe mine si pe fratele meu (copii din prima casatorie), ca sa putem sa i dam semnatura sa i ramana casa. Cum se procedeaza? Ca sa deschid eu proces de succesiune, trebuie sa merg sa ma plimb prin tribunale toata ziua. Exista alta modalitate de a obtine banii de la ea, ea incercand anul trecut sa puna in vanzare apartamentul, fara sa rezolve pe cale juridica aceasta succesiune.
Cel mai recent răspuns: dragomirelena78 , utilizator 22:16, 22 Aprilie 2012
CONST a scris:

Art. 63 din Legea medierii se refera la restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru un litigiu initiat inaintea medierii.


Circula o zicala in mediul juridic: "Doi juristi ... trei pareri!"

Art. 63 alin. (1) din Legea 192/2006 stipuleaza: "În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă."

Care este articolul care interzice instantei pronuntarea unei hotarari in cazul in care litigiul a fost supus medierii inainte de a fi introdusa actiunea in instanta?

Art. 63 alin. (2) din Legea 192/2006 stipuleaza: "Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru investirea acesteia".

Daca instanta admite cererea aplicand art. 63 alin. 1 atunci la cererea partii interesate va trebui sa aplice si prevederile art. 63 alin. 2.

Instanta nu poate discrimina justitiabilii care au acceptat procedura medierii inaintea introducerii cererii de chemare in judecata fata de cei care au acceptat procedura medierii ulterior introducerii cererii de chemare in judecata.

Eu va multumesc, dar mi-ati dat raspunsul: "Daca nu se reuseste vanzarea si impartirea banilor procentual cu cota succesorala, puteti deschide o actiune in justitie, insa pe iesire din indiviziune, nu pe succesiune, intrucat aceasta (presupun) s-a dezbatut in mod corect.", nu stiu ce inseamna cuvantul iesire din indiviziune".O sa va rog, in calitatea dvs.sa m explicati mai detaliat.Va multumesc mult.
Ce sa va spun, ca eram cu tata in cosciug in casa mort de o zi, si sotia lui si fostul sot s-au dus la Primaria Comanesti sa ia actul de deces si ajutorul de inmormantare, iar primarul i-a dat ajutorul si i a obligat sa semneze o hartie precum ca, dupa inmormantare, timp de 6 luni vom dezbate succesiunea la NOTARIATUL SAMOILA GHEORGHE. Obligatoriu, altfel, nu ne dadea acel ajutor.Oricum va multumesc pentru informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune craciun jean craciun jean Tatal meu este decedat. Sunt in viata mama, eu si o sora a mea. Dorim sa rezolvam iesirea din indiviziune. Persoane cunoscute ne-au recomandat sa rezolvam ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters193525 ContSters193525 1.Daca intr-un proces de iesire din indiviziune am platit taxa judiciara iar la prima infatisare cadem deacord si dorim sa mergem la mediator ne recuperam ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii se face obligatoriu la notar sau se poate face prin mediere? leusan leusan Pentru dezbaterea unei mosteniri este nevoie obligatoriu ca a se faca la notar sau se poate si prin birourile de mediere? dar iesirea din indiviziune se ... (vezi toată discuția)