buna ziua. am si eu o intrebare referitoare la chelt de protocol. in factura emisa de catre hotel, pe linga cazare, servicii parcare, restaurant apar si minibar si bauturi alcoolice si tva-ul aferent.ce regim suporta aceste cheltuieli si tva-ul aferent(respectiv minibar si bauturi alcoolice) si care sunt inregistrarile contabile. multumesc anticipat pt raspuns
Conform art 145 alin 5 lit b, TVA aferenta alcool este nedeductibil „(5) Nu sunt deductibile:
b) taxa datorata sau achitata pentru achizitiile de bauturi alcoolice si produse din tutun, cu exceptia cazurilor in care aceste bunuri sunt destinate revanzarii sau pentru a fi utilizate pentru prestari de servicii.”
635 = 4426
Conform prevederilor art. 21 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal, cheltuielile de protocol sunt deductibile in limita unei cote de 2% aplicata asupra diferentei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile si totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decat cheltuielile de protocol si cheltuielile cu impozitul pe profit."
Cheltuieli protocol
daryana
Am o societate care este platitoare de TVA. In luna iulie am achizitionat cu factura bauturi alcoolice pentru cheltuieli de protocol. Care sunt articolele ... (vezi toată discuția)
Protocol 2%
torex2
Ce se intelege prin protocol 2%, pot sa cumpar in avans inclusiv haine (costum sau ceva in genul) sa le facturez pe firma si in limita a 2% din profitul brut ... (vezi toată discuția)