buna ziua. am si eu o intrebare referitoare la chelt de protocol. in factura emisa de catre hotel, pe linga cazare, servicii parcare, restaurant apar si minibar si bauturi alcoolice si tva-ul aferent.ce regim suporta aceste cheltuieli si tva-ul aferent(respectiv minibar si bauturi alcoolice) si care sunt inregistrarile contabile. multumesc anticipat pt raspuns
Conform art 145 alin 5 lit b, TVA aferenta alcool este nedeductibil „(5) Nu sunt deductibile:
b) taxa datorata sau achitata pentru achizitiile de bauturi alcoolice si produse din tutun, cu exceptia cazurilor in care aceste bunuri sunt destinate revanzarii sau pentru a fi utilizate pentru prestari de servicii.”
635 = 4426
Conform prevederilor art. 21 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal, cheltuielile de protocol sunt deductibile in limita unei cote de 2% aplicata asupra diferentei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile si totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decat cheltuielile de protocol si cheltuielile cu impozitul pe profit."
Cheltuieli protocol
daryana
Am o societate care este platitoare de TVA. In luna iulie am achizitionat cu factura bauturi alcoolice pentru cheltuieli de protocol. Care sunt articolele ... (vezi toată discuția)
Protocol 2%
torex2
Ce se intelege prin protocol 2%, pot sa cumpar in avans inclusiv haine (costum sau ceva in genul) sa le facturez pe firma si in limita a 2% din profitul brut ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.