avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort suspendat,repunere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort suspendat,repunere

Sotia mea a inaintat actiune de divort,dar la a treia infatisare,de comun acord s-a cerut suspendarea.Intrebarea mea este urmatoarea:
Eu pot deschide impotriva ei o noua ( alta ) actiune de divort?. Un divort paralel ?.

Multam fain de raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: ivascudorudoru , utilizator 23:56, 20 Aprilie 2012
da, insa numai dupa trecerea termenului de un an (de vreme ce si domnia sa a fost de acord cu suspendarea pentru un an)
Pe divortul ei pot repune eu divortul ?.
Pe acelasi dosar?.
Daca procesul este suspendat puteti repune cauza pe rol insa daca nu aveti si dvs. depusa o cerere reconventionala sau nu dvs. ati fost reclamant nu veti putea divorta in acel proces.
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat pentru a nu va chinui prea mult cu divortul deoarece desi situatia poate parea simpla exista tot felul de probleme juridice in cazul dvs.
cod procedura civila
Art. 242
(1)Instanţa va suspenda judecata:
1.când amândouă părţile o cer;
2.dacă niciuna din părţi nu se înfăţişează la strigarea pricinii.

Art. 245
Judecata reîncepe:
1.prin cererea de redeschidere făcută de una din părţi, când ea s-a suspendat prin învoirea părţilor sau prin lipsa lor;

Da, sa aveti o cerere reconventionala pregatita, ca doamna la primul termen, poate zice ca renunta la judecata
gi_jane2 a scris:

Da, sa aveti o cerere reconventionala pregatita, ca doamna la primul termen, poate zice ca renunta la judecata

1.Suspendarea s-a facut prin invoirea partilor ( ea) a facut-o si am semnat si eu.( am fost prezenti amindoi la toate infatisarile ).

1a.Inteleg ca si eu pot redeschide actiunea de divort.
In comunicarea primita acasa de la suspendare,scrie
"Cu recurs pe toata durata suspendarii".
Asa-i ?,desi sunt pirit,pot depune recurs si repunerea pe rol a divortului motatei mele.
Ce pot scrie in acea reconventionala,sa nu dea de pamint cu mine ?,ca nici nu vreau sa cistige ea,dar nici nu am aparator .

Multam fain,astept sa ma luminati cit mai am vreme.

Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
ivascudorudoru, utilizator

Alte discuții în legătură

Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces conform art. 244, pct. 1 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Procesul a fost suspendat in baza art 244 p.1 in 25 ianuarie. Incheierea prin care s-a dispus suspendarea se comunica partilor aflate in proces? ... (vezi toată discuția)
Cum se poate suspenda un proces civil? Costica33 Costica33 Am intentat un proces si am interes sa-l suspend. Va rog sa-mi spuneti cum se poate suspenda un proces pe o perioada mai mare sau egala cu un an. Multumesc. (vezi toată discuția)