avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna seara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna seara

am si eu o mica dar mare problema,doresc sa iau in ingrijire o persoana in varsta de 79 de ani ,aceasta doreste sa incheie contract de vanzare cu uzufruct viager de intretinere,are un nepot ,poate fi atacat acest contract ?sau care varianta de contract este mai sigura sa nu am probleme mai tarziu?cum imi pot lua masuri de siguranta ca nu stiu peste ceva timp poate persoana se razgandeste?si inca o mica problema in care nu stiu momentan ce sa fac sotul persoanei este decedat ,are succesiunea facuta dar apartamentul este cumparat pe numele de fata al persoanei ce trebuie facut? trebuie scos acel certificat medico legal care sa ateste starea psihiatrica a persoanei sau este suficienta o adeverinta de la medicul de familie?cam multe intrebari din partea mea,se poate face actele fara cadastru si intabulare? gata va multumesc pentru atentiesper sa primesc sfaturi utile din partea dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:33, 3 Decembrie 2008
contractul de intretinere e OK

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
In cautare de notar valentin75 valentin75 as putea spune ca am nevoie de ajutor! :help::worthy:pe scurt :doresc sa inchei un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager de intretinere ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere/uzufruct Franc Mandelbrot Franc Mandelbrot Am o cunostinta in varsta, are 82 de ani, si are o garsoniera. Vrea sa o lasa dupa moartea sa unei persoane care are grija de el si il ajuta. Ca rude are doar ... (vezi toată discuția)