avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... magazin tip selgros
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

magazin tip selgros

Buna seara,

Pentru ca un magazin sa fie de tip Selgros, adica sa poata livra en-gross si persoanelor fizice neautorizate si sa poata factura acestora ce conditii trebuie sa indeplineasca?
Daca trebuiesc facute modificari la ONRC, care sunt acestea?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 09:27, 20 Aprilie 2012
In principiu trebuie sa aveti in obiectul de activitate trecut si comert cu ridicata in domeniile care va intereseaza. In rest gestiuni distincte si spatii de depozitare distincte pentru comert cu amanuntul si comert cu ridicata sunt probleme de organizare.
Tocmai ca Selgrosul nu are gestiuni distincte. Asta e ideea. Cum se poate face pentru a putea fi un magazin tip cash&carry?
Simplu, renuntati total la vanzarea cu amanuntul si aveti o singura gestiune : marfa cu ridicata (en gross).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu ridicata sau cu amanuntul? nicolae mariana nicolae mariana Buna ziua, Acum o saptamana mi-au iesit actele pentru firma.Obiectul de activitate este \\"Comert cu ridicata a altor masini si echipamente\\"-cod Caen ... (vezi toată discuția)
Magazin en gross - am vandut la persoane fizice xpt1 xpt1 Buna. Am un mic magazin en-gross la care am vindut marfa catre firme dar si catre persoane fizice. Incasarea s-a facut cu bon fiscal. Acum am un control de ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntu si en-gross in aceasi locatie nico75 nico75 Buna ziua! Am avut control de la politia locala din oras, iar problema a fost ca vindem atat pe factura cat si pe bon fiscal din aceiasi locatie. Evidenta se ... (vezi toată discuția)