avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA actionar la un SRL in care persoana fizica aste ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA actionar la un SRL in care persoana fizica aste deje actionar

Sunt PFA si estimez pt. 2008 un profit de 10000 lei din activ. de proiectare. Este corect ca suma de 8000 lei sa o folosesc ca prticipare la majorarea capitalului social al unui SRL cu profil de consultanta economica (PFA devine astfel un nou actionar) la care SRL sunt actinar ca persoana fizica ? Este aceasta suma(8000 lei) cheltuiala deductibila pt. PFA in exercitiul financiar al anului 2008 ?
Cel mai recent răspuns: marc15 , utilizator 08:53, 7 Decembrie 2008
Nu puteti PF -aul nu are personalitate juridica.
1. Un PFA nu poate detine calitatea de asociat intr-o societate comerciala.

2. Chiar daca ar fi putut detine aceasta calitate, investitiile nu sunt deductibile, nu se scad din venit.

Alberto Kurtyan
daca investitiile nu sunt deductibile,cum operez suma cheltuita in registrul de incasari si plati, banii prvind din firma (PFA) ? Cu multumiri !
Achizitionarea de actiuni/parti sociale nu reprezinta cheltuiala (ci investitie) si nu se trece in registrul de incasari si plati.
Oricum, discutia este inutila, deoarece nu poti devenit asociat PFA intr-o societate comerciala.

Au aproape acelasi regim ca banii din casierie. Sunt bani investiti. Nu sunt cheltuiala.

Dar de ce vorbim despre asta daca nu poti cumpara parti sociale?

Alberto Kurtyan
Multumesc,dar am fost derutat de OUG 44/2008 art. 16 Sectiunea 1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu firma marian barbu marian barbu BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE LA 31 DEC A EXPIRAT CONTRACTUL PENTRU SEDIU SOCIAL CARE SUNT RISCURILE ? AMENDA ? (vezi toată discuția)
Srl vs pfa alina240 alina240 Detin in SRL si activitatea principala pe care o desfasor acuma este de inchirieri. M-am gandit sa devin PFA insa am unele nelamuriri, printre care: -Pe SRL ... (vezi toată discuția)
Pfa si srl gionescu gionescu Sunt asociat intr-un SRL (detin 30% din partile sociale si nu sunt administrator). Ma intereseaza daca pot infiinta un PFA sau sunt limitat in vreun fel de ... (vezi toată discuția)