avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie :
O persoana avea un card de salar cu o limita de credit atasata – 870 lei. Din cauza unor evenimente neprevazute a fost nevoita sa retraga o parte din bani ( jumatate ). Ulterior a depus lunar la banca o anumita suma ptr. acoperirea creditului consumat. Ultima depunere a fost in 2009, fiind convins ca a achitat integral datoria. In 2010 cardul a expirat, insa nu a mers la banca ptr. ridicarea celui nou, deoarece isi schimbase locul de munca, salariul il primea cash si nu mai avea nevoie de acel card. Am uitat sa precizez ca persoana mai avea, in paralel, un cont de economii la aceeasi banca cu o suma fixa pe care nu o putea folosi decat la inchiderea definitiva a contului.
In toamna anului 2010 a mers la banca sa solicite inchiderea conturilor. I-au fost returnati banii din cel de economii si apoi inchis. Nu i s-a precizat ca ar avea vreo datorie restanta catre banca.
La sfarsitul anului trecut, 2011, a fost notificat de catre banca ca are un credit restant de aproape 1.000 lei. A mers la 3 agentii ale bancii in cauza ptr. solicitarea unui extras de cont ptr. perioada 2009 – 2011 si rezolvarea problemei. A fost refuzat pe motiv ca “ nu se poate elibera un extras de cont ptr. perioada asa mare decat cu aprobarea sediului central, de la Bucuresti “. Prin urmare, persoana a trimis o cerere la sediul central al bancii. Nu a primit raspuns nici pana in ziua de astazi. Insa, a fost sunat de catre o firma de recuperare, care i-a solicitat sa achite restanta urgent.
Intrebare : ce poate face persoana in cauza ? Cum poate dovedi ca e greseala bancii si unde sa se adreseze ? De asemeni, termenul de prescriere a eventualei datorii de cand se calculeaza : de la plata ultimei rate, de la data primei notificari a bancii, sau…?
Multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:09, 20 Aprilie 2012
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data scadentei.
Ziceti ca a solicitat inchiderea conturilor.. apoi ca a fost inchis cel de debit A avut doua conturi, unul ? Are vreo dovada pt ce spune ?.

Firma de recuperare trebuie sa faca dovada ca e indreptatita sa ceara o suma de bani, sa prezinte dovada ca persoana are datorie si de unde provine. Sa ceara in scris !
Persoana se poate adresa functie si de raspuns, Protectiei Consumatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere de cont mary71 mary71 Buna seara.Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in urmatoarea situatie:am cumparat in rate prin banca un televizor in 2003 iar in 2006 am achitat suma ... (vezi toată discuția)
Legi bancare la cec bank courvoisier courvoisier C: Doresc sa inchid un cont si sa restitui cardul de debit. Dar stiti, s-ar putea sa nu primiti pensia urmatoare nici la CEC, nici la banca la care v-ati mutat ... (vezi toată discuția)
Comisioane banca dupa inchiderea contului dansara2002 dansara2002 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez dupa urmatoarea situatie: Sunt PFA, m-am dus la BCR sa inchid contul, am predat cardul, talken-ul, am ... (vezi toată discuția)