avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... inchidere de cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

inchidere de cont

Buna seara.Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in urmatoarea situatie:am cumparat in rate prin banca un televizor in 2003 iar in 2006 am achitat suma integral inainte de termen.Acum in 2009 am primit de la banca o instiintare ca voi fi data in judecata daca nu achit suma de 800 RON ceea ce reprezinta taxe de administrare cont care cica nu a fost inchis . Mentionez ca eu nu mai detin nici un act, dar la banca in extrasul de cont apare ca am achitat integral.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mary71 , utilizator 21:33, 25 Noiembrie 2009
mary71 a scris:
am cumparat in rate prin banca un televizor in 2003 iar in 2006 am achitat suma integral inainte de termen.
Acum ,in 2009, am primit de la banca o instiintare ca voi fi data in judecata daca nu achit suma de 800 RON ceea ce reprezinta taxe de administrare cont care cica nu a fost inchis .
Mentionez ca eu nu mai detin nici un act, dar la banca in extrasul de cont apare ca am achitat integral.

Buna ziua,
1. Solicitati bancii un extras de cont din 2006 pana in prezent (semnat si stampilat);
2. Solicitati ulterior bancii o explicatie in scris a naturii si cuantumului debitului (semnat si stampilat);
3. Analizati situatia;
4. Consultati un avocat.
Cu stima,
faceti reclamatie la Protectia Consumatorului, veti primi raspuns favorabil :D
Cel mai probabil, contul Dvs. avea si un card atasat (este o practica a bancilor sa ofere clientilor carduri la deschiderea conturilor pentru a nu inchide in mod automat conturile care nu mai au miscari). Dvs. ati achitat creditul integral, dar nu ati inchis contul in care se faceau platile, adica nu ati solicitat in scris bancii sa inchida acest cont, iar banca, saracuta, a inceput sa adune comisioane de administrare.

Din cate stiu eu, datoriile se prescriu in termen de trei ani, asa ca din 2006 pana in prezent nu cumva "datoria" s-a prescris?
Am urmat intocmai sfaturile celor care mi-au raspuns si am reusit.Va multumesc, in mod deosebit d-lui .Mult succes !!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de administrare cont bancar Breka Breka In 2005 am facut depozit in lei si in valuta la o banca, in 2006 am retras banii din cont (nu am stiut ca trebuie sa cer si inchiderea contului). Pe vremea ... (vezi toată discuția)
Sold restant card de salariu lumifatu lumifatu Buna dimineata Am lucrat intr o firma care, printre alte documente necesare la angajare mi a deschis si un cont la o banca pt plata salariului.Doar doua zile ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont banca ContSters310434 ContSters310434 Buna ziua, Am avut in urma cu 9-10 ani un card de salariu la banca (nu mai stiu cum se numea atunci). La un an dupa deschidere am inchis contul completand ... (vezi toată discuția)