avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate cere copie dupa dosar?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate cere copie dupa dosar?

Daca un condamnat este inca in proces si vrea si el copie dupa dosarul sau deoarece considera ca avocatul sau nu a fost corect,se poate? Poate cere un sotia,mama,tata, o copie in numele lui,face el cerere? Va rog spuneti-mi urgent ca vine procesul si noi nu stim ce este la dosar. Sau poate avocata este obligata sa ne dea copie dupa dosar?!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:48, 20 Aprilie 2012
Sotia sau parintii pot solicita eliberarea unor copii de pe actele din dosar numai daca au o imputernicire din partea acelei persoane.
De asemenea, avocatul partii poate obtine o copie de pe aceste acte ....
multumesc frumos de raspuns! Dar as vrea sa stiu daca imputernicirea trebuie sa fie semnata doar de cel condamnat(inchis)sau trebuie dusa si la notar.Deasemenea,nu stiu unde se face cererea.Cumva la judecator sau direct la arhiva.Daca se poate mai multe lamuriri.Ce pasi trebuie facuti. Multumesc!
Contactati-l urgent pe avocat si mergeti impreuna cu el sa obtineti copiile. Imputernicirea ar trebui autentificata - deci nu aveti posibilitatea sa o obtineti, mandantul fiind inchis.
Cererea se vizeaza la registratura , apoi mergeti la arhiva cu cererea vizata in vederea efectuarii copiilor.
Este posibil ca dosarul sa fie stufos, iar avocatul sa nu fie dispus sa plateasca c.valoarea copierii acestuia.
Avocatul va poate da dosarul.
Si dvs. persoanal aveti dreptul sa faceti xerox dupa dosar daca se afla in faza de judecata.
Sotia, fratele, etc. nu au dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere copie decizie curtea de apel taxa auto mihaiantonio mihaiantonio Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii si ce acte sunt necesare pentru a obtine o copie de pe decizia Curtii de Apel cu privire la procesul pe care il ... (vezi toată discuția)
Consultare dosar qwer1234 qwer1234 Buna ziua, Va rog sa imi comunicati care este procedura pentru a consulta un dosar aflat pe rol la judecatorie? Sunt administrator la o societate care este ... (vezi toată discuția)
Decizie judecatoreasca marietto marietto Buna ziua. In luna decembrie[28/2015],am primit o instiintare de la judecatoria sector 2,in care eram anuntat ca cererea mea de contestatie a unui proces ... (vezi toată discuția)