persoana care initiaza o actiune in instanta se numeste reclamant. Nu prea inteleg, daca dumneavoastra sunteti reclamant, atunci cine a inaintat actiunea in numele altei persoane?
Poate ca ar trebui sa verificati daca acea persoana are un mandat de la persoana reprezentata.
Ati putea face o cerere de interventie in nume propriu, doar daca justificati un interes.
Eu sunt parat( anterior am scris reclamat). Nu are mandat. Are interese. Dupa ce a introdus actiunea, persoana in cauza a contactat persoana in numele careia a formulat actiunea solicitandu-i sa se prezinte in instanta si sa actioneze comform instructiunilor pe care i le va da. Speta este anularea partiala a unui titlu de proprietate, o parcela ce figureaza in TP emis pe numele mamei mele,al carui mostenitor sunt, si care este folosita de catre persoana care a introdus actiunea, pretinzand ca, de fapt, a facut un schimb de terenuri cu persoana in numele persoanei in numele careia a formulat actiunea.
Daca reclamantul nu are acte justificative pentru schimbul de terenuri (si probabil ca nu are, pt ca altminteri initia actiunea in nume propriu), puteti ridica, la primul termen, exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului si exceptia lipsei de interes.Daca instanta va constata ca macar una dintre exceptii este intemeiata, va respinge actiunea.
PS: scuze, nu am remarcat ca ati scris "reclamat" (in practica nu se prea foloseste termenul "reclamat", ci "parat")
Informaţie
GHEORGHIAN
Doresc să aflu mai pe înţeles ce înseamnă : admite/ respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active/ pasive a reclamantului/ părâtului la o ... (vezi toată discuția)