avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in instanta facuta de o alta persoana decat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in instanta facuta de o alta persoana decat titularul dreptului

O persoana face o actiune in instanta in numele alteia. Cum pot ataca eu, in calitate de reclamat, aceasta actiune?
Cel mai recent răspuns: CONST , utilizator 14:09, 20 Aprilie 2012
persoana care initiaza o actiune in instanta se numeste reclamant. Nu prea inteleg, daca dumneavoastra sunteti reclamant, atunci cine a inaintat actiunea in numele altei persoane?
Poate ca ar trebui sa verificati daca acea persoana are un mandat de la persoana reprezentata.
Ati putea face o cerere de interventie in nume propriu, doar daca justificati un interes.
Eu sunt parat( anterior am scris reclamat). Nu are mandat. Are interese. Dupa ce a introdus actiunea, persoana in cauza a contactat persoana in numele careia a formulat actiunea solicitandu-i sa se prezinte in instanta si sa actioneze comform instructiunilor pe care i le va da. Speta este anularea partiala a unui titlu de proprietate, o parcela ce figureaza in TP emis pe numele mamei mele,al carui mostenitor sunt, si care este folosita de catre persoana care a introdus actiunea, pretinzand ca, de fapt, a facut un schimb de terenuri cu persoana in numele persoanei in numele careia a formulat actiunea.
Daca reclamantul nu are acte justificative pentru schimbul de terenuri (si probabil ca nu are, pt ca altminteri initia actiunea in nume propriu), puteti ridica, la primul termen, exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului si exceptia lipsei de interes.Daca instanta va constata ca macar una dintre exceptii este intemeiata, va respinge actiunea.
PS: scuze, nu am remarcat ca ati scris "reclamat" (in practica nu se prea foloseste termenul "reclamat", ci "parat")

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O exceptie poate fi invocata direct intr-o cale de atac, fara a fi insa dezvoltata in scris ca si motiv al respectivei cai de atac ? Victor Mihai Ciobanu Victor Mihai Ciobanu Intr-un lititgiu de munca, salariatul a fost reprezentat la fond prin avocat, fara ca acesta sa faca dovada calitatii de reprezentant. Cererea a fost semnata ... (vezi toată discuția)
Semnatura fara imputernicire avocatiala cris_deo cris_deo buna seara . am si eu o intrebare: o actiune in judecata poate fi facuta si semnata in acelas timp de un avocat daca nu are imputernicire avocatiala de la o ... (vezi toată discuția)
Informaţie GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu mai pe înţeles ce înseamnă : admite/ respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active/ pasive a reclamantului/ părâtului la o ... (vezi toată discuția)