avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general donatie teren
Discuție deschisă în Contabilitate în general

donatie teren

Societatea noastra platitoare de impozit pe profit primeste de la administrator ca donatie un teren . Intrebarea mea este cand se trece pe venituri (ct 758) la primirea donatiei sau in momentul cand il vinde?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
nicoletabis, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:28, 21 Aprilie 2012
In momentul vanzarii, pentru ca probabil acesta a fost scopul donatiei. De a fi vandut ulterior.
Motivul donatiei este folosinta cariera de piatra ,deci nu pentru vanzare. Am citit in undeva ca se trece pe venituri daca se vinde, dar in alta parte am citit ca se trece in momentul donatiei si nu stiu cum sa fac . Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
nicoletabis, utilizator
Teren primit ca donatie:
211 (terenuri si amenajari de terenuri) =4753 (donatii pentru investitii)

La cederea terenului:
658 (alte cheltuieli de exploatare) =211 (terenuri si amenajari de terenuri)
Si concomitent inregistrare pe venituri:
4753 (donatii pentru investitii) = 758 (Alte venituri din exploatare)

In concluzie , se va inregistra in venituri numai in masura in care sunt inregistrate si cheltuieli cu cedarea terenului repectiv, avand in vedere ca terenurile nu se amortizeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura 112 -note contabile nicolpa nicolpa Va rogggggg sa ma ajutati si pe mine intr-o problema:((Cum inregistrez un proiect cu fonduri neramburasile,masura 112 , achizitie de terenuri.Deja au intrat ... (vezi toată discuția)
Fundatii : inregistrarea amortizarii mijloacelor fixe rowena rowena Buna! 1. Poate sa-mi spuna si mie cineva daca se calculeaza amortizarea la o fundatie fara scop lucrativ.Eu calculez amortizarea dupa O.M.F. 1565/2003 iar in ... (vezi toată discuția)
Amenajari de terenuri ? mari.a mari.a Buna, Va rog, am nevoie de ajutor... In 2006, firma a primit in comodat un teren pe care urma sa construiasca sediul firmei ( durata de folosinta din ... (vezi toată discuția)