avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere fortata !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere fortata !

Buna ziua ! Am si eu rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea problema ( teoretic si poate chiar practic pentru ca intentionez sa merg si in instanta ) .
Lucrez ca Director Magazin intr-o firma de aprox. 3 ani . Saptamana trecuta (vineri noaptea) mi-a fost foarte rau , am avut o cadere pe baza stresului si oboselii acumulate , am sunat sambata dimineata la munca sa anunt ca nu pot ajunge pt ca sunt bolnava si ca imi voi lua concediu medical . La nici cateva ore seful meu mi-a dat un msg pe telefon sa merg de urgenta sa-mi dau demisia si sa-l evit cu orice pret :O . El este o fire foarte recalcitranta cu care nu se poate discuta . I-am raspuns ca nu am de ce sa-mi dau demisia, in cel mai rau caz ma poate concedia .
Astazi am primit o scrisoare prin care sunt convocata la biroul de HR pentru incetare CIM pt absentare nemotivata .
Mentionez ca am co.med pentru 3 zile si pentru restul zilelor mi-am facut cerere de C.O dar nu mi-a aprobat-o .
Rugamintea mea este sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul de fata .
Eu as dori urmatoarele 2 lucruri : fie sa-mi plateasca 3 salarii+prima pe martie si imi dau demisia de buna voie , fie ma lasa sa lucrez in continuare, in conditii normale . Le pot cere asta, se poate negocia la acea convocare?
In cazul in care imi incheie contractul prin concediere disciplinara , o sa contest decizia in instanta . Ce sanse de castig am ? :(
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 22 Aprilie 2012
Dosarul personal nu are ce cauta la ITM. La incetarea activitatii angajatorul este obligat sa va elibereze adeverinta cu activitatea de la 01.01.2011 pana la incetarea activitatii, ca si raportul salariatului din Revisal.
CIUBUC FLORI MIHAELA

Eliberarea unor copii din dosarul de personal si a unei copii conforme cu originalul a paginii din registru este obligatia angajatorului , conform art.8 alin.3 din HG nr.500/2011 coroborat cu art.34 alin.5 C.mun.
Acesta este obligat sa va elibereze aceste docmente in termen de 15 zile de la data inregistrariii cererii dvs ... in caz de refuz, sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sanducatanas sanducatanas Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi dintr-un hipermarket croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Lucrez in cadrul unui hipermarket de bricolaj din Romania , de 1 an de zile , dupa numeroase firme fantoma si incercari esuate am reusit ... (vezi toată discuția)
Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)