Rog pe cineva care poate sa-mi "spuna" si mie cum se face, unde se trimite si ce trebuie sa contina o cerere pentru restuirea sumelor retinute abuziv (confor hotararii CCR) pentru asigurarile de sanatate (5,5%) din cuantumul pensiei de pana la 750 lei
Multumesc!
In opinia mea, nu Casei de Pensii trebuie sa ne adresam ci Casei Judetene de Sanatate. Banii intra in fondul FNUASS.
Si este vorba despre CASS, nu despre CAS....
eu oricum voi face actiune pt tata. E o plata nedatorata si trebuie restituita. Curtea Constitutionala declara o dispozitie ca fiind constitutionala sau nu. In cazul de fata, Curtea a dat mai mult o INTERPRETARE decat sa declare ca fiind neconstitutionala.
Fiind vorba despre o interpretare, inseamna ca autoritatile au interpretat abuziv si cum au vrut ele dispozitiile legii 95. Asa va fi de fiecare data cand vor mai pune o taxa? Interpreteaza cum vor, iau bani cu japca si ulterior nu se mai pot recupera banii pe motiv ca decizia CC produce efecte pentru viitor.
Eu zic ca merita incercat. O sa mai studiez problema pentru o actiune ok.
Casa de Pensii este g e s t i o n a r u l banilor! Nu a stiut sa-i gestioneze cum trebuie si legal? Sa plateasca! A gresit in gestionarea lor? Sa plateasca! Cine a gresit si cine nu a gestionat bine banii? Nu ne intereseaza! Sa plateasca! S-au adunat prea multe sa mai iertam!
Actiunea in instanta la aceasta ora nu cred ca mai are rost! Cei care au apucat sa depuna solicitari la tribunale inainte de 18 aprilie au sanse! Dar si astea sunt dependente de "materia cenusie" a judecatorului si de "inima" lui!
Poate ca "avocatul poporului" sa faca o interventie sau prin parlamentarii locali , abordati de noi la judete, sa facem presiuni si sa ne recapatam banii. Nu se poate ca un hot care m-a furat "ieri", "astazi" sa fie gasit si "maine" sa nu-mi restituie bunul furat pentru ca a fost gasit... dupa ce m-a furta! Pai ce ar vrea Guvernul? CC sa se fi pronuntat inainte ca el sa fi dat aberantele ordonante? Pe langa legislatia intortocheata mai exista si LogiCa!
pt. Bodealex-Casa de Pensii si-a exprimat reactia,stas, la miile de sesizari deja facute ,cit si public,deci nu cred ca trebuie in continuare sa i se adreseze alte mii de sesizari ; trebuie mers direct la Tribunal pentru recuperarea banilor.
Pe cine trebuie insa sa chemam in judecata?Casa de Pensii,Ministerul Muncii,Guvernul,Ministerul de Finante ?
Ce Articole de legi trebuie sa invocam in sprijinul actiunii?