avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori

Buna seara!
As dori sa-mi spuneti daca unul dintre mostenitori sta in casa parinteasca de 7 ani (de un an a decedat si cel de-al doilea parinte) are vreun avantaj la succesiune?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 01:02, 22 Aprilie 2012
Nu are nici un avantaj
Din punctul meu de vedere ar avea advantaj in sensul ca, in cadrul procesului de iesire din indiviziune succesorul respectiv poate cere in instanta atribuirea intregului imobil in natura, pe considerentul ca s-a ocupat de intretinerea acestuia, a platit facturi, etc. Incercati sa ajungeti la un acord , sa platiti facturile pe rand si pastrati dovada platii pe numele Dvs.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
Roxana alina Stancu , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune gabiano gabiano Supun atentiei urmatorul caz: A detine un cotract de vanzare-cumparare in coproprietate cu B al unui imobil cu doua camere. B a decedat in urma cu aprox. 6 ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune george1972 george1972 Suntem 3 mostenitori ai unui apartament. Daca mostenitorul care sta in el , noi ceilalti avind domiciilile in alte judete, cere iesirea din indiviziune, prin ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune - fara dezbaterea succesiunii catalina2019 catalina2019 un parinte decedat acum 10 ani, in urma cu 7 ani s-a facut acceptarea succesiunii pentru un apartament cumparat de ambii parinti, succesiunea facandu-se doar ... (vezi toată discuția)