avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj- cota majorata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj- cota majorata

Buna seara,
Sunt in curs de divort si am o intrebare.In anul 2005 am luat un credit ipotecar(binenteles pe numele sotului meu,ca doar era normal asa)am vandut o garsoniera a parintilor mei,pentru a putea plati avansul de 25% cerut de banca si am trecut casa pe numele ambilor soti.acum,el cere 1/2 din casa,fara sa tina cont ca daca eu nu aveam atunci acei bani,noi nu am fi reusit sa luam aceasta casa.ce pot face sa recuperez suma initiala,precum si care ar fi partea mea in aceste conditii?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
palcristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:12, 21 Aprilie 2012
Este suficienta dovada ca acei bani provin din vanzarea unui bun mostenit de dvs. Instanta va tine cont de acest aspect si va deduce aceasta suma din valoarea masei partajabile.
multumesc,asa stiam si eu,dar vroiam sa fiu sigura.ca la cate marsavii a facut nu am nevoie de surprize.
Buna ziua. Tb sa dovediti ca avansul la imobilul respectiv s-a platit cu banii rezultati din vanzarea garsonierei. aveti nevoie de inscrisuri doveditoare. Martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj??? aleinad03 aleinad03 Sunt divortata de 5 ani si nu am facut inca partaj. Vreau sa mentionez ca garsoniera este luata prin credit ipotecar. Ea a costat 235 milioane, ratele ... (vezi toată discuția)
O să-i cumpăr tatălui meu o garsonieră cu jumătatea lui din suma moștenită. cum dovedesc pentru ce am folosit banii, ce dovadă pot avea că eu i-am cumpărat casa? pyanystul pyanystul Buna seara! Eu cu tatal meu am vandut o casa (in urma unei mosteniri), iar banii i-am impartit in mod egal.Pretentia tatalui meu, este sa ii cumpar o ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera intr-un imobil nou. Imobilul are termen de finalizare pe data de 15 septembrie 2011, iar avansul cerut este de 1500 ... (vezi toată discuția)