avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... I-au pus droguri în pahar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

I-au pus droguri în pahar

Bună ziua,

Fiul meu major și elev la liceu a participat la un majorat. Până la acel moment consumase alcool puțin dar nu și-a supravegheat paharul.De la o anumită oră nu-și mai amintește nimic. După pierderea lucidității a început să bea foarte mult dar la final a plecat acasă pe picioarele lui cu niște colegi. Pe drum a început să delireze, să fie violent și să aibă perioade de panică. L-am dus la spital unde la examenul toxicologic s-a constatat consumul de amfetamine. Cei de la urgențe au informat poliția. El susține că nu a mai consumat droguri niciodată și până acum înclin să-l cred. Am presupus că cineva i-a pus drogul în pahar să-și bată joc de el. De atunci au trecut 3 săptămâni și atât eu cât și soția mea am optat să nu facem plângere la poliție - pentru a nu ajunge din victime niște ostracizați social. Totuși ne este frică să nu fie acuzat penal. Care ar fi implicațiile legale pentru fiul meu.

Vă mulțumesc pentru răbdare
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:33, 24 Aprilie 2012
Opinia mea este ca ar trebui sa stati serios de vorba cu fiul dvs. si sa-i cereti sa fie cat se poate de sincer.Fiindca ,daca depuneti plangere si se dovedi ca nimeni din anturajul fiului dvs. nu i-a strecurat vreo substanta in pahar, riscati sa faceti un denunt calomnios. Poate ca fiul dvs. a consumat deliberat acea substanta, poate ca au consumat toti sau majoritatea participantilor la petrecere, sau poate ca era deja consumator la data la care a avut loc petrecerea.
Exista si riscul ca fiul dvs. sa fie cercetat penal, intrucat consumul de stupefiante intra sub incidenta legii penale .A trecut putin timp de la incident, insa acest lucru nu inseamna ca, o data ce a fost informata politia , lucrurile vor ramane asa.
De aceea spun ca ar trebui sa fiti lamuriti ce s-a intamplat acolo, daca intr-adevar a fost o victima sau a consumat de bunavoie.
Nu va lasati pacaliti. Varianta cum ca cineva i-a pus in pahar anfetamine e aberanta. Anfetaminele se utilizeaza in general trase pe nas sau injectate. Si efectele anfetaminelor sunt foarte asemanatoare ca si cum cineva ar bea dintr-o data jumatate de litru de cafea. In nici un caz nu si-a pierdut luciditatea din cauza anfetaminelor. Ca sa aiba efectele care le-ati descris dumneavoastra cel mai probabil copilul a prizat anfetamina cam cu o ora inainte sa mearga la majorat unde a inceput sa bea si mult alcool. Luciditatea mai mult ca sigur si-a pierdut-o din cauza alcoolului si halucinatiile si atacurile de panica au aparut din cauza amestecului anfetaminei cu alcoolul, care e cea mai urata combinatie.

Parerea mea e ca ar fi bine sa aveti o discutie foarte serioasa cu fiul dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Dingo25, utilizator
:offtopic:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia aici folosind optiunea "raspunde" si de a nu mai deschide un topic pe aceeasi tema. ( pct.3.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
magellanuscj a scris:

Mulțumesc pentru răspuns
Revin totuși, fiul meu nu mai știe nimic din ce s-a întâmplat și de aceea nu avem nici o garanție privitor la cine și ce a consumat. Colegii lui nu au văzut nimic. La petrecere nu s-a întâmplat nimic. Majoritatea colegilor au presupus, după ce au aflat, că fiul meu a intrat în comă alcoolică. De aceea am optat și pentru tăcere. În plus momentul este cum nu se poate mai prost. Unii copii sunt minori alții majori - printre care și băiatul meu, major de 2 luni.
Cât de grave pot fi problemele cu poliția. Există posibilitatea de a face analize care să determine dacă este consumator, în ce grad, sau dacă este dependent?

Dingo25 a scris:

magellanuscj a scris:

Majoritatea colegilor au presupus, după ce au aflat, că fiul meu a intrat în comă alcoolică. De aceea am optat și pentru tăcere.

Pai chiar a intrat in coma alcoolica. Sau, in fine, intr-o stare foarte aproape de coma alcoolica. Citeste postul meu de pe celalt topic daca vrei mai multe detalii. Oricum, incearca sa scri tot acolo, nu sa deschideti topicuri noi pentru fiecare raspuns. Multumesc.

ynocentta a scris:

Cu politia problemele pot fi considerabile,conditionat de concluziile analizelor primare realizate la spital
Se impune sa analizati cu responsabilitatea situatia si succesiunea de evenimente pentru a cunoaste concret starea de fapt si modalitatea de sustinere si aparare a intereselor fiului dvs





Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Pentru ca sunt foarte multe informatii pe care ar trebui sa le detineti , va recomand sa lecturati Legea nr. 143/2000, privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, cu ultimele acte modificatoare:
- Legea nr. 169/2002
- Legea nr. 39/2003.

Nu am cunoștințe juridice dar totuși - tuturor consumatorilor care vor să-și trateze dependența l-i se deschide dosar penal? Insist de asemenea cu întrebarea - dacă există metode de determinare a gradului de consum al drogurilor.

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri oana1707 oana1707 Buna ziua! Iubitul meu este acuzat de trafic de droguri (marijuana; cumpara de altcineva si a vindea cantitati mici pana in cateva grame).Noi am rupt legatura ... (vezi toată discuția)
Condus sub influența substanțelor psihoactive Andrei995 Andrei995 Buna seara, acum aproximativ 24 de ore am fost oprit la un control de rutina, care sa lăsat cu o percheziție și o prelevare de probe biologice... am ieșit ... (vezi toată discuția)
Greseala din trecut Adrian1998 Adrian1998 Buna ziua! Ma numesc Adrian si am 19 ani. In luna iulie a anului trecut am fost prins de jandarmi cu 15 grame de cannabis intr-un parc din ... (vezi toată discuția)