avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... I-au pus droguri în pahar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

I-au pus droguri în pahar

Bună ziua,

Fiul meu major și elev la liceu a participat la un majorat. Până la acel moment consumase alcool puțin dar nu și-a supravegheat paharul.De la o anumită oră nu-și mai amintește nimic. După pierderea lucidității a început să bea foarte mult dar la final a plecat acasă pe picioarele lui cu niște colegi. Pe drum a început să delireze, să fie violent și să aibă perioade de panică. L-am dus la spital unde la examenul toxicologic s-a constatat consumul de amfetamine. Cei de la urgențe au informat poliția. El susține că nu a mai consumat droguri niciodată și până acum înclin să-l cred. Am presupus că cineva i-a pus drogul în pahar să-și bată joc de el. De atunci au trecut 3 săptămâni și atât eu cât și soția mea am optat să nu facem plângere la poliție - pentru a nu ajunge din victime niște ostracizați social. Totuși ne este frică să nu fie acuzat penal. Care ar fi implicațiile legale pentru fiul meu.

Vă mulțumesc pentru răbdare
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:33, 24 Aprilie 2012
si totusi cred ca va faceti griji mai mult de partea penala a situatiei. cred ca daca este vinovat , ar trebui sa-l lasati sa raspunda penal, ca altadata sa se gandeasca inainte de a consuma subst. interzise. aparandu-l nu faceti decat sa-i incurajati comportamentul autodistructiv. eu nu a doresc decat fiul dv, sa fie sincer cu dv. si cu el insusi .
Un parinte nu isi poate lasa copilul sa raspunda penal pt un consum de droguri, tendinta este de a il proteja, nu de a il baga la inchisoare.

Fiti intelegator cu baiatul dvs. si aveti o discutie calma, nu il certati deoarece nu va spune adevarul niciodata.
Povestea cu paharul este cea mai comuna in cazul adolescentilor care trebuie sa gaseasca o scuza pt faptul ca ajung la spital din cauza ca intra in panica.
Cel mai probabil a luat vreun comprimat de ecstasy, dar aceste circumstante nu trebuie sa duca la ideea ca este consumator. Multi tineri incearca, nu toate drogurile sunt atat de periculoase cum incearca mass-media sa convinga, daca a luat o data nu inseamna ca este dependent. De altfel, putine droguri creaza dependenta fizica.

Cel mai bine nu implicati politia, deoarece sasele sunt de 90% ca baiatul sa fi consumat cu stiinta, fara sa fie necesar ca toti cei de la petrecere sa fi fost de fata.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri oana1707 oana1707 Buna ziua! Iubitul meu este acuzat de trafic de droguri (marijuana; cumpara de altcineva si a vindea cantitati mici pana in cateva grame).Noi am rupt legatura ... (vezi toată discuția)
Condus sub influența substanțelor psihoactive Andrei995 Andrei995 Buna seara, acum aproximativ 24 de ore am fost oprit la un control de rutina, care sa lăsat cu o percheziție și o prelevare de probe biologice... am ieșit ... (vezi toată discuția)
Greseala din trecut Adrian1998 Adrian1998 Buna ziua! Ma numesc Adrian si am 19 ani. In luna iulie a anului trecut am fost prins de jandarmi cu 15 grame de cannabis intr-un parc din ... (vezi toată discuția)