avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata direct la furnizor prin banca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata direct la furnizor prin banca

Deoarece noua administratoare al asociatiei de proprietari din care fac parte, are cateva plangeri penale din partea asociatiilor de proprietari unde a fost angajata si le-a administrat defectuos, am hotarat sa-mi platesc intreaga suma ce imi revine inclusiv salariul dansei, pe luna februarie 2012 direct la furnizor prin banca. Am platit asa: din partea as. din care fac parte, cod client , in paranteza numele si CNP. Plata la banca am facut-o in data de 29.03.2012 si in data de 30.03.2012 fiind ziua de incasari ,m-am dus cu chitanta de plata la administratoare cerandu-i in schimb chitanta de asociatie. Am fost refuzata categoric,iar acum sunt pe lista de restantieri desi toate facturile pe luna februarie sunt achitate.Offfffff, ce sa fac? Va rog sa-mi dati un sfat!!! Va multumesc!!!
In adunarea generala nu am acuzat-o de nimic pe administratoare, doar am intrebat-o ce parere are despre informatiile mele ,care oricine le poate obtine pentru ca sunt publice si mai ales ca erau informatii intr-un ziar local de la purtatorul de cuvant al politiei. Deci repet, nu am acuzat-o de nimic. Am incercat sa stau de vb cu presedintele, nu era interesat.

Majoritatea locatarilor suntem pensionari, daca presedintele zice ca asa e corect toti sunt de acord. Doar ca eu deja am observat cateva abuzuri in lista de calcul.de ex: mi-a trecut cu 2 mc in plus la apa calda si 1 la apa rece.Nu doar mie , la aproape toti, apoi se scuza ca a incurcat apele si ca o sa verifice. Cu asta am ramas si cu plata in plus.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
Adriantot, moderator
O asociatie de proprietari are mai multi furnizori. Ori dumneavoastra ati virat o suma de bani doar in contul unui furnizor. Daca ati scris corect datele asociatiei este posibil ca aceasta suma sa se scada din factura emisa de acel furnizor catre asociatia dumneavoastra. Rugati administratorul sa verifice sau mergeti la furnizor sa va emita un document prin care sa arate ca a scazut sum platita de dv din datoria asociatiei.
Dar ramaneti restata catre asociatie pentru ca asociatia are si alti furnizori de servicii si utilitati: lift, gaz, energie electrica, executatnti de reparatii... Apoi suma ce era afisat pe lista de plata cuprindea salariile, indemnizatiile, impozitele si contributiile la stat, fara legatura cu furnizorul caruia i-ati platit dv.
Aceeasi suma afisata continea poate costul achizitiei unui lacat, a unui top de hartie, a unor materiale de curatenie..., cumparate de asociatie de la diverse magazine, fara legatura cu furnizorul selectat de duneavoastra.
Solutia: discutati cu presedintele si administratorul, explicandu-le ca ati gresit si rugati-i va verifice la furnizor, sa compenseze, sa intocmeasca acte contabile pentru aceasta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii la furnizor nathaly nathaly Sunt un locatar de pe aceeasi scara cu unul din utilizatorii de pe forum.Intrebarea mea este : mai multi locatari de pe aceeasi scara,putem plati facturile de ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)