avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intelegere verbala de cumparare imobil nerespectata . ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intelegere verbala de cumparare imobil nerespectata . HELP !

Am convenit verbal , in urma cu 2-3 luni , sa vand casa unei familii si ne-am inteles la pret acestia fiind de acord , fara obiectiuni cu pretul stabilit. Mi-au spus ca dureaza ceva pana obtin creditul de la banca fapt pentru care nu pot sa-mi plateasca pretul in momentul la care am convenit asupra vanzarii. Ulterior m-au anuntat sa eliberez spatiu pentru ca urmeaza sa se mute la mine , facandu-ma sa inteleg ca treaba este cat se poate de serioasa , fapt pentru care mi-am cautat chirie , fara a intocmii vreun document in acest sens.Intre timp am mai avut oferte de vanzare pe care le-am adus la cunostiinta celor in cauza ( ma refer la cei cu care convenisem sa le vand imobilul si stabilisem un pret cert) dar acestia de fiecare data mi-au spus sa respect intelegerea cu ei pentru ca mai dureaza putin actele pentru creditul lor bancar si vom perfecta apoi actele de vanzare.
Recent m-au anuntat ca nu imi mai pot oferii pretul pe care il convenisem ba chiar mi-au oferit cu aproape jumatate mai putin ! Ce este de facut ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 00:18, 22 Aprilie 2012
Nu puteti face nimic,trebuia sa luati un avans minim in fata unui notar,faceati un act in care specificati ca in termen de 2-3 luni daca se razgandeste pierde avansul,sau daca era doar intelegere verbala trebuia sa vindeti primului care va dadea suma ceruta.Nu trebuia sa fiti intelegator pentru ca ati pierdut.
"Primul venit cu banii,primul servit".
Verba volant, scripta manent.
Chiar nu conteaza ca am ajuns la un acord chiar si verbal si m-au lasat sa cred ca vor cumpara ? Am citit undeva ca acordul de vointa este esential pentru vanzare -cumparare ? Oare chiar nu se poate face nimic? Am fost inselata in cel mai grosolan mod !
Promisiunea VERBALA incalcata nu constituie un abuz legal. Dvs tb sa va urmariti prppriul interes si tb sa perfectati la Notar/ avocat un antecontract de v-c. Dvs sunteti singura vinovata. Poate promitentii cumparatori au cautat si alte imobile intre timp si au gasit ceva Mai convenabil. Mi se pare exaggerata afirmatia Dvs ca ati fost inselata in cel Mai grosolan mod posibil.
Si eu ajut acum pe cineva sa vanda un apartament si am fost cu mai multe Agentii la vizionare,dar i-am anuntat ca daca vor sa faca publicitate pe apartament o fac pe cheltuiala lor,eu dau comision agentiei care aduce clientul care si cumpara si nu face turism imobiliar, multi vad dar putini cumpara,oferta este mai mare decat cererea.
roxanel a scris:

Promisiunea VERBALA incalcata nu constituie un abuz legal. Dvs tb sa va urmariti prppriul interes si tb sa perfectati la Notar/ avocat un antecontract de v-c. Dvs sunteti singura vinovata. Poate promitentii cumparatori au cautat si alte imobile intre timp si au gasit ceva Mai convenabil. Mi se pare exaggerata afirmatia Dvs ca ati fost inselata in cel Mai grosolan mod posibil.

Multumesc pentru raspuns.
In ceea ce priveste afirmatia ca am fost inselata in cel mai grosolan mod , cum v-ati exprima Dvs. daca dupa ce ati stabilit CLAR un pret si vi se solicita sa nu vindeti altcuiva ba chiar vi se cere sa fiti gata pentru a evacua imobilul , sa va transportati bunurile , sa va cautati chirie vi se va spune foarte relaxat ca de fapt va mai ofera doar putin peste jumatate din pretul initial ?
Cu referire la raspunsul Dvs.propriuzis oare nu se considera vanzarea-cumpararea incheiata in mod legal in momentul in care are loc acordul de vionta al celor doua parti , fiind stabilit un pret clar ? Parca asa am citit !
Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
poena, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce fel de contract? flory84 flory84 Buna ziua,vreau sa cumpar o casa la tara,insa trebue sa-mi vand apartamentu,ceia, ce dureaza,am vorbit cu proprietaru si e de acord sa astepte o perioada,pana ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi spuneti cum va decurge efectuarea publicitatii ContSters382135 ContSters382135 Sunt in plinproces de executare silita a unui imobil . Am semnat acum doua zile cererea de efectuare a cadastruc care de fapt este efectuat dar care va iesi de ... (vezi toată discuția)
Promosiune de vanzare-cumparare nmonika nmonika Buna ziua! Avem un ap. cu 2 camere de vanzare. Am facut o promisiune de vanzare-cumparare in fata a doi martori. Cel care a vrut sa-l cumpere a renuntat din ... (vezi toată discuția)