avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intelegere verbala de cumparare imobil nerespectata . ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intelegere verbala de cumparare imobil nerespectata . HELP !

Am convenit verbal , in urma cu 2-3 luni , sa vand casa unei familii si ne-am inteles la pret acestia fiind de acord , fara obiectiuni cu pretul stabilit. Mi-au spus ca dureaza ceva pana obtin creditul de la banca fapt pentru care nu pot sa-mi plateasca pretul in momentul la care am convenit asupra vanzarii. Ulterior m-au anuntat sa eliberez spatiu pentru ca urmeaza sa se mute la mine , facandu-ma sa inteleg ca treaba este cat se poate de serioasa , fapt pentru care mi-am cautat chirie , fara a intocmii vreun document in acest sens.Intre timp am mai avut oferte de vanzare pe care le-am adus la cunostiinta celor in cauza ( ma refer la cei cu care convenisem sa le vand imobilul si stabilisem un pret cert) dar acestia de fiecare data mi-au spus sa respect intelegerea cu ei pentru ca mai dureaza putin actele pentru creditul lor bancar si vom perfecta apoi actele de vanzare.
Recent m-au anuntat ca nu imi mai pot oferii pretul pe care il convenisem ba chiar mi-au oferit cu aproape jumatate mai putin ! Ce este de facut ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 00:18, 22 Aprilie 2012
Conditia la care faceti Dvs referire este ceruta de lege in cazul perfectarii antecontractului sau contractului de v-c . In speta de fata este vb de o intelegere verbala a partilor, situatie care nu creeaza obligatii in sarcina tertilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de contract? flory84 flory84 Buna ziua,vreau sa cumpar o casa la tara,insa trebue sa-mi vand apartamentu,ceia, ce dureaza,am vorbit cu proprietaru si e de acord sa astepte o perioada,pana ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi spuneti cum va decurge efectuarea publicitatii ContSters382135 ContSters382135 Sunt in plinproces de executare silita a unui imobil . Am semnat acum doua zile cererea de efectuare a cadastruc care de fapt este efectuat dar care va iesi de ... (vezi toată discuția)
Promosiune de vanzare-cumparare nmonika nmonika Buna ziua! Avem un ap. cu 2 camere de vanzare. Am facut o promisiune de vanzare-cumparare in fata a doi martori. Cel care a vrut sa-l cumpere a renuntat din ... (vezi toată discuția)