Am convenit verbal , in urma cu 2-3 luni , sa vand casa unei familii si ne-am inteles la pret acestia fiind de acord , fara obiectiuni cu pretul stabilit. Mi-au spus ca dureaza ceva pana obtin creditul de la banca fapt pentru care nu pot sa-mi plateasca pretul in momentul la care am convenit asupra vanzarii. Ulterior m-au anuntat sa eliberez spatiu pentru ca urmeaza sa se mute la mine , facandu-ma sa inteleg ca treaba este cat se poate de serioasa , fapt pentru care mi-am cautat chirie , fara a intocmii vreun document in acest sens.Intre timp am mai avut oferte de vanzare pe care le-am adus la cunostiinta celor in cauza ( ma refer la cei cu care convenisem sa le vand imobilul si stabilisem un pret cert) dar acestia de fiecare data mi-au spus sa respect intelegerea cu ei pentru ca mai dureaza putin actele pentru creditul lor bancar si vom perfecta apoi actele de vanzare.
Recent m-au anuntat ca nu imi mai pot oferii pretul pe care il convenisem ba chiar mi-au oferit cu aproape jumatate mai putin ! Ce este de facut ? Multumesc!
Conditia la care faceti Dvs referire este ceruta de lege in cazul perfectarii antecontractului sau contractului de v-c . In speta de fata este vb de o intelegere verbala a partilor, situatie care nu creeaza obligatii in sarcina tertilor.
Ce fel de contract?
flory84
Buna ziua,vreau sa cumpar o casa la tara,insa trebue sa-mi vand apartamentu,ceia, ce dureaza,am vorbit cu proprietaru si e de acord sa astepte o perioada,pana ... (vezi toată discuția)