as dori sa stiu sa stiu in cazul unei detasari care iti este angajatorul de drept cel care dispune detasarea sau cel la care ai fost detasat? intreb acest lucru intrucat in Revisal cel care dispune detasarea inscrie suspendarea CIM pentru persoana in cauza insa cel la care se face detasarea nu inscrie nimic referitor la acea persoana si nici nu incheie un alt contract de Munca sau vreun act aditional la primul CIM?
Deci care este angajatorul pe care il declara angajatul in declaratii (interese avere etc.) vorbesc despre sectorul bugetar aici si nu privat!
de asemenea in baza carui contract raspunde angajatul daca primul este suspendat si altul nou nu se incheie?
Pe perioada detasarii , angajator este cel de la care ati fost detasat si nu cel unde ati fost detasat.
Contractul individual de munca încheiat cu angajatorul iniţial se suspenda pe perioada detaşarii, în ceea ce priveşte efectele esenţiale, fiind cedat temporar angajatorului la care s-a facut detaşarea.
Avand în vedere ca salariatul detaşat se subordoneaza pe durata detaşarii angajatorului la care s-a efectuat detaşarea, el va raspunde disciplinar şi patrimonial faţa de acesta din urma cu o singura excepţie: acest angajator nu va putea dispune aplicarea masurii desfacerii disciplinare a contractului individual de munca.
Salariu detasati
sclippi
Buna ziua!
Apelez la bunavointa celor care stiu sa imi dea un raspuns.
Firma 1 detaseaza la firma 2 un salariat.
De la 1 ianuarie 2014 se modifica ... (vezi toată discuția)