avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare

Cine raspunde de salariatii detasati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 29 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unitatea la care sunt detasati.

In doctrina s-a opinat :
Având în vedere că salariatul detaşat se subordonează pe durata detaşării angajatorului la care s-a efectuat detaşarea, el va răspunde disciplinar şi patrimonial faţă de acesta din urmă cu o singură excepţie: acest angajator nu va putea dispune aplicarea măsurii desfacerii disciplinare a contractului individual de muncă. (Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 87)

Salariatul detaşat se subordonează angajatorului la care s-a efectuat detaşarea. (Vlad Barbu, Dreptul muncii. Curs universitar, Editura Naţional, Bucureşti, 2003, p. 143)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare si nesuspendarea cim DoinaT DoinaT In situatia detasarii de la un SRL la o entitate publica ( cu 8 ore), angajatul a ramas angajat cu o ora la SRL ; este corect?...avand in vedere prevederile ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu completarea formularelor pentru efectuare ore suplimentare? fbe fbe Sunt obligat sau nu ca si angajator sa completez/ semnez cu angajatul formulare pentru efectuare ore suplimentare sau pot merge pe acordul lui verbal? (vezi toată discuția)
Munca in picioare alyna_maria32 alyna_maria32 Buna ziua.am o intrebare:lucrez la o firma,doar in picioare.incep sa imi apare vene (mostenesc varicele de la mama).din pacate nu am reusit sa imi gasesc ... (vezi toată discuția)