Administratorul blocului nostru a fost demis in sedinta de C.E. pe motiv ca nu si-a indeplinit sarcinile "cuvenite". Presedintele asociatiei care locuieste in bloc dar nu este proprietar (soacra acesteia este proprietar al ap.) trebuie sa aduca la cunostinta in scris administratorului care din sarcinile :cuvenite" pe care acesta nu le-a indeplinit si pe ce motiv se justifica propunerea sa de demisie? In hotararea de C.E. termenul de preaviz dat de catre dna presedinte este de 14 zile, cu toate ca in conventia semnata de catre aceasta termenul de preaviz este de 15 zile. Mai este legala conventia civila de prestari servicii semnata de un presedinte care nu este proprietar? Cate zile se iau in considerare ca preaviz? Fostul cenzor al blocului a decedat in luna martie a.c. iar presedinta nu a intocmit nici o decizie de incetare a contractului sau de mandat. In D112 acesta nu mai figureaza ca si contribuabil tinand cont de acest fapt. Care este termenul maxim legal ca dna presedinte sa faca totusi o adresa de incetare a contractului de mandat a cenzorului decedat? Mentionez ca acest contract este inregistrat la ANAF si s-au platit toate taxele si impozitele aferente lui. Multumesc!
S-a fãcut aplicarea Art. 26. din Legea nr.230/2007 actualizatã “Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia”, respectiv a fost atacatã în instanţã Hotãrârea Adunãrii Generale a Proprietarilor la care a fost ales Preşedintele, pentru nelegalitate?
2. In legãturã cu întrebarea privind convenţia civilã de prestãri servicii semnate de un preşedinte care nu este proprietar, este valabil rãspunsul la întrebarea nr.1
3. Termenul general de preaviz este de 15 zile, tocmai pentru ca administratorul sã poatã preda toate documentele, chitanţierele,etc. cãtre administraţia Asociaţiei de Proprietari, respectiv Preşedintelui. Dacã în 2-3 zile se rezolvã, nu este necesar sã stea în preaviz 15-14-10-7 zile.
V-am mai raspuns la intrebarea aceasta, despre valabilitatea mandatului unui presedinte neproprietar, dar membru al familiei unui proprietar din bloc, referitoare la alte chestiuni, dar vad ca insistati.
Presedintele ales si necontestat in instanta in termen de 45 zile de la alegerea sa, ramane legal in functie pana cand il vor schimba proprietarii, iar actele semnate de el sunt perfect valabile.
Termenul de preaviz in cazul conventiei civile este impropriu. O conventie civila se intocmeste pentru activitati bine determinate si eventual cu un termen de prestatie limitat.
In niciun caz pe termen nelimitat si cu prevederi de preaviz.
Nu e contract de munca.
Deci presedinta il putea demite pe administrator oricand.
In privinta mandatului cenzorului, nu are de facut nicio declaratie la ANAF, pur si simplu nu il mai declara din luna in care asociatia nu a mai acordat indemnizatie de cenzor.
Cand apare alt cenzor cu contract de mandat, il va introduce pe acesta in D.112 la ANAF.
In contract nu scrii asta, trebuie scris ca "se incheie prezenta conventie civila in baza art..... si art... din .... Legea... " OUG..... HG.... COD CIVIL ( nou... art....)! Care e BAZA LEGALA , ACTUL CARE PERMITE ASTFEL DE ANGAJARI???