avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua
As dori sa aflu un pret aproximativ pentru o dezbatere de mostenire. Valoarea mostenirii este de cca. 100.000 lei (apartament 2 camere).
Apartamentul a fost pe numele matusii, singura ruda fiind bunica mea - in viata.
Bunica are un singur fiu - tatal meu, care are la randul sau un singur fiu - pe mine.
Bunica si tatal meu locuiesc in acel apartament.
As dori sa trec direct apartamentul pe numele meu cu mentiunea ca atat bunica, cat si tatal meu pot locui acolo pana la deces.
Astept raspunsuri.
Multumesc.
Nu domnule avocat ....nu asta era ideea....insa...notarul are datoria sa informeze partea despre costuri si modul de calcul al onorariului...sa nu confundam din auzitele dvs .....pt ca in general oamenii spun ca lasa la notar o suma mult mai mare de bani care de fapt nu sunt ai notarului desi le plateste la notariat si ma refer la impozitul catre stat atat in cazul tranzaciilor imobiliare cat si al succesiunilor, taxele de carte funciara....
Notarul isi apreciaza munca la acte care presupun un grad mai mare de dificultate, dar va asigur ca in cazul succesiunilor nu se calculeaza Decat tinand seama de valoarea bunurilor aduse la masa succesorala exoertizate conform grilei imobiliare....

PS sunt chiar foarte serioasa domnule avocat!:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
ContSters141818, utilizator
Daca nu exista divergenta intre succesori succesiunea se va dezbate la notar. Fatal Dvs si bunica tb sa se prezinte la notar. Taxele notariale Pt succesiune sunt fixe , la acestea adaugandu-se impozitul legal care este de 1 % din valoarea masei succesorale si se aplica in cazul in care erezii nu dezbat succesiunea in max 2 ani de la decesul defunctului.
Eu stiu cazuri in care clientul ma consulta ii explicam ca nu are ce sa caute la notar daca vrea sa inlature de la mostenire un alt mostenitor, mergea la notar, se suspenda procedura succesorala notariala, ma angaja, se ajungea la instanta si se inlatura de la mostenire celalalt mostenitor.
Apoi ma intrebau pe mine cum sa isi recupereze banii achitati la notar...
Le spuneam sincer sa le zica adio la acei bani...
Poate ca notarul le explica si nu intelegeau ei...
Dar...daca le explicam si eu in prealabil platit fiind si avand rabdare cat sa fie lamuriti total...imi vine cam greu sa cred...ca au fost informati de notar...
In sfarsit, nu prea conteaza...dar totusi ar fi de luat in seama...deoarece nu vorbesc din auzite de la altii...

Notarii nu au un tarif fix.
Sau au un tarif fix si chiar am ramas in urma?
Adica indiferent de notar onorariul este la fel.
Cumva cum s-a procedat la tigari ( ca sa fiu mai explicit)?
Asta este ultima mea interventie in topic si ...mai departe.....onorariul notarului se calculeaza la anumite priceduri in functie de valoarea bunurilor ce formeaza obiectul actului, este si cazul procedurii succesorale, unde un anumit imobil are valoarea din grila notariala imobiliara la care se aplica metoda standard de calcul a onorariului, care este aprobata de MJ. Deci nu poate diferi cu mii de ron!
O seara placuta!

Sper ca nu am mai deranjat pe nimeni!
luculus a scris:

As dori sa aflu un pret aproximativ pentru o dezbatere de mostenire. Valoarea mostenirii este de cca. 100.000 lei (apartament 2 camere).


Pentru seviciile prestate de notarii publici exista onorarii MINIME reglementate.

Onorariul MINIM al notarului pentru o valoare de cca. 100.000 este
665 lei + 0,45 % din ce depaseste 60.001 lei

Alte discuții în legătură

Act renuntare la mostenire... bgi503 bgi503 Ziua buna, Am o intrebare referitoare la dreptul de mostenire: tatal meu a decedat si am ramas mama si sora mea. pentru a vinde apartamentul parintilor, ... (vezi toată discuția)
Cost total succesiune / recomandare notariat / alte mici intrebari TzapInferno TzapInferno Buna ziua. Impreuna cu mama mea avem de facut o succesiune in urma decesului tatalui meu. Mostenirea ar consta in 2 apartamente, in Bucuresti ambele, unul ... (vezi toată discuția)
Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)