avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inscrisurile se depun la dosar in original?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inscrisurile se depun la dosar in original?

va rog frumos sa imi spuneti in ce lege se stipuleaza ca documentele originale trebuiesc depuse la dosar.
am scris foarte mult pe acest forum in legatura cu neregulile procesului in care ma lupt de mult timp.
pt a demonstra falsul unui contract de furnizari servicii internet,am depus inca de la inceput,(la avocat)pasaportul original,pt a se demonstra ca inca din 2005,am plecat in italia si pana in prezent,aducand avocatei,contracte de munca de aici,resedinta,state de plata,,martori,deci,totul,pentru a demonstra,ca,practic,de 7 ani,locuiesc si muncesc,efectiv,in italia si nu am avut legatura cu acel contract,nici nu am folosit serviciile internet acelei companii.cel mai important,am indicat si autorul falsului.(nu l-au citat in instanta,spunand ca nu lui i-am deschis proces,ci,companiei de telecomunicatii)
dupa un an si jumate de tagiversari,mereu amanari pt administrare de probe,avocata mi-a cerut alte documente in original,spunand ca trebuie la dosar un document in care este semnatura mea,in fata unui notar.
fiind in imposibilitatea de a veni in tara,am spus ca nu am decat un exemplar in original,al documentelor casei(celelalte originale cu timbru aplicat,mi-au fost furate de autorul falsului inca din 2009(reclamandu-l deja la politie,dar dumnealor nu au inceput cercetarile,spunand ca nu are ce face cu documentele mele
in fine,avocata a insistat sa ii trimit singurul document al casei,ce mi-a ramas si am mai dat si o diploma de calificare .
mi se pare dubios deoarece,semnatura in original avea deja pe contractul de reprezentare si delegare incheiat cu avocata.9CE VREAU SA SUBLINIEZ,SEMNATURA DE PE CONTRACT,ESTE A AUTORULUI FALSULUI,SEMNATURA LUI PERSONALA)
desi,in instanta civila civila nu s-a mai facut expertiza grafoscopica,suspendandu-se procesul deoarece s-a inaintat dosarul la parchet,avocata ,cum am spus,a insistat in continuare :((sa trimit documentul casei.
vazand ca dupa 2 luni,dosarul inca zace la parchet,nedeschis,iar peste 2 luni,va interveni prescriptia raspunderii penale a autorului falsului,am telefonat doamnei avocat sa imi pregateasca actul casei,deoarece peste 3 zile vin in tara sa fac mutatie ginerelui,si am nevoie de documentul casei,iar dumneaei a raspuns ca documentele sunt la dosar ca asa este stipulat,si ca nu mi le poate inapoia......
va rog dati-mi un sfat cum pot recupera documentele,deoarece am la dispozitie doar 2 zile pt a rezolva problemele in tara :((.
Cel mai recent răspuns: camicr , utilizator 15:06, 9 Mai 2012
Imi cer scuze. Am vrut sa spun sa se depuna cererea pentru eliberarea documentelor, pe care domnul le va ridica personal. Nu sa i le trimita prin e-mail. Mai exista si varianat de a depune prin posta cu confirmare de primire si atunci se evita micutii grefieri care probabil inventeaza ei reguli. Pe de alta parte exista legea 272/2012 cu mica reforma in justitie unde se arata ca si cererea prin e-mail este acceptata, in acest sens existand si o decizie a C.S.M.
Imi cer inca o data scuze pentru modul greșit in care am fost inteleasa.
PT ZOCOR
Este diferenta intre ciorba de peste si supa de gisca ??? unde ne aflam camicr a povestit despre cu totul si cu totul de alte tipuri de acte . Procesele verbale de amenda au un regim un pic diferit .
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
victor sorin, utilizator
buna ziua,revin cu noutati la problema mea,
va rog,va mai cer sfatul inca o data deoarece nu am reusit mare lucru.
am revenit in tara,pt 4 zile,dar nenorocul meu,doar vineri a fost zi de lucru la tribunal,deoarece luni aveau liber pt 1 mai.
deci,vineri,am cautat avocata mea pt a-mi inmana dosarul,dar nu a fost posibil.
asa ca,am platit onorariul altei dne avocat,pt a prelua cazul meu.
dar ce sa preia????deoarece "dosarul "din instanta civila,suspendata pt a se inainta la parchet,in februarie,s-a pierdut pe drum.
nu era inregistrat la parchet,nu l-a gasit nici la tribunal.
a ramas ca noua dna avocat sa ma ajute.
e totul in negura,din umilele mele cunostinte,totusi mi se pare totul dubios,de ce mi-a cerut contractul casei in original,daca nici dupa 4 luni inca nu a dat drumul la dosar,spre cercetare penala,de ce in instanta civila,dna judecator nu s-a lamurit inca ca acel inscris este fals,avand in vedere ca am indicat faptuitorul,semnatura de pe inscris este clar a acelei persoane,am dus dovezi ca inca cu 2 ani inainte de semnatura acelui contract si in prezent,am resedinta,contract de munca in alt stat european,am avut martori,si totusi,se bate pasul pe loc.
azi s-au intalnit copiii cu dna avocat si a cerut inscrisurile de la dosar,inclusiv copii cu ce s-a dezbatut in procesul civil,dar nu le-a dat decat pasaportul,acea somatie de la compania de recuperari creante,restul,spunand ca sunt la dosarul care,dupa spusele dumneaei,nici nu s-a trimis inca la parchet,deoarece asa sunt formalitatile,sunt mai anevoiase.
cand copii mei a inttrebat,de ce judecatorul nu a fost lamurit de acea semnatura ,a spus ca se vede clar ca este alta semnatura,dar nu a luat in considerare deoarece trebuia sa fiu eu personal in fata judecatorului sa semnez ,dar atunci,de ce s-a insistat sa depun in instanta actul original al casei????????cica asa ar fi fost credibila semnatura pt comparare,deoarece a fost facuta in fata notarului,
de ce dupa ce am depus acel contract,,tot s-a suspendat cauza ,pt nelamurirea judecatorului si s-a inaintat la parchet?chipurile s-a inaintat .ca,dupa cum am mai scris,inca zace pe undeva,prafuit.cat,sa mai astept sa ajung din nou in posesia documentelor mele?cat sa mai astept sa se termine acest cosmar,deoarece in iulie sunt deja 2 ani de cand am inceput procedurile.
ce este dubios,copiii i-au sp avocatei ca se vor duce la compania de telecomunicatii sa ceara lamuriri in legatura cu contractul de cesionare catre compania de recuperare creante,deoarece am mers pe o pista gresita, ,daca compania de cablu,a cesionat datoria,practic,nici nu mai sunt debitoarea aceste companii de cablu.si dna avocat mi-a sfatuit copiii sa nu se duca acolo sa ii zgandare,nu am inteles.........ce se ascunde aici?de ce avocata evita sa se duca copiii mei,la directorul companiei de cablu?de ce adica,sa nu se duca sa ii zgandare?????
ce pot face acum,ce va uram???va rog sa imi raspundeti,daca voi lasa balta totul....
nu mai pot,ce se poate intampla?
fosta avocata mi-a sp ca pierd casa daca voi renunta la proces,ca asa inseamna ca recunosc vina,si imi va face executare silita,compania de cablu.
va multumesc pt eventuale sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaintarea dosarului la parchet camicr camicr buna ziua, va rog sa imi spuneti,care este termenul limita pt a sta un dosar in arhiva judecatoriei,si a nu se inainta la parchet,cum s-a dispus. in procesul ... (vezi toată discuția)
Termen solutionare dosar penal aflat in faza de cercetare penala camicr camicr buna seara,va rog sa imi spuneti daca s-a procedat corect; in luna ianuarie 2011,am deschis proces civil,ordonanta presedintiala,impotriva unei companii de ... (vezi toată discuția)
Inscris in fals sub semnatura privata contract furnizari serv.internet ,telefonie camicr camicr lucrez in italia de 6 ani.in tara revin pt 2 sapt in fiecare an.pt a-mi administra casa am lasat in grija concubinului,trimitand in 4 ani cat a stat in ... (vezi toată discuția)