avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme contract v/c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme contract v/c

Buna ziua,
Am incheiat un contract de v/c cu uzufruct viager cu o batrana care a dorit foarte mult sa ne lase noua casa batraneasca si terenul situate la marginea orasului. Mamaia (noi asa-i spunem) locuieste in continuare in casa respectiva. Sotul dansei a murit acum 23 de ani. Copii nu a avut. Ulterior a stat in concubinaj cu un barbat 24 de ani. Nu s-au casatorit. In anul 2008 mamaia si-a demolat casa veche de chirpici si si-a construit o alta casa cu 2 camere din BCA facand acte de v/c numai pe numele ei. Batranul a decedat la inceputul anului. Toate cheltuielile de inmormantare inclusiv locul de veci ne-am ocupat noi deoarece mamaia nu a avut strictul necesar d.p.d.v. financiar. In timpul cat a trait si tataia i-am ajutat cu tot ce era nevoie, martori fiind vecinii dansei. Mamaia mai are 2 frati si 4 nepoti pe care i-am cunoscut la parastasul lui tataia. Printre discutiile dintre rudele dansei o cumnata a specificat ca mamaia s-a grabit sa vanda acolo si trebuia sa lase averea la unul dintre nepoti nu la straini. Saptamana trecuta mamaia a adus discutia despre contract, dupa o vizita pe care a facut-o unuia dintre frati, si mi-a spus ca in acel contract este trecuta o suma pe care noi nu am despagubit-o si de fapt acel act ar putea fi desfacut oricand si sa avem grija ca dupa moartea ei sa nu ne ia casa fratii ei. Probabil ca fratii au intrebat-o daca noi i-am dat o suma de bani asa cum scrie in contract si ea a negat fata de ei acest lucru. M-a pus pe ganduri aceste vorbe. Noi cand am semnat contractul de v/c atat dansa cat si tataia au fost de acord sa ne lase casa si terenul fara nici un fel de obligatii.
Ma intreb oare si as dori daca se poate sa ma ajutati sa inteleg daca:
1. putem avea unele probleme pe viitor atat timp cat traieste mamaia sau
2. dupa moartea ei cu rudele (fratii si nepotii).
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns de la Dvs.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:46, 24 Aprilie 2012
Contractul este bine sa fie incheiat in fata unui notar, pentru a fi acoperite aspectele de legalitate. Dupa semnarea acestui contract care a respectat vointa si intelegerea partilor, nimeni nu poate sa ceara nulitatea absoluta. Bineinteles ca daca se incearca va veti apara in fata instantei de judecata, astfel incat contractul sa nu poata fi atacat de nerespectarea obligatiilor stabilite.
Mihail-Mihai a scris:

Contractul este bine sa fie incheiat in fata unui notar, pentru a fi acoperite aspectele de legalitate. Dupa semnarea acestui contract care a respectat vointa si intelegerea partilor, nimeni nu poate sa ceara nulitatea absoluta. Bineinteles ca daca se incearca va veti apara in fata instantei de judecata, astfel incat contractul sa nu poata fi atacat de nerespectarea obligatiilor stabilite.

Intr-adevar, contractul de v/c a fost incheiat in fata unui notar.
Sa speram ca nu vom avea probleme pe viitor din partea familiei sale.
Va multumesc tare mult pentru intelegere si de asemenea pentru promptitudinea raspunsului Dvs.
Va doresc o zi buna.
Buna ziua. Pentru linistea Dvs va recomand sa cereti o consultatie unui avocat. Este mai bine sa preveniti o eventuala problema juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v/c cu uzufruct viager ContSters215676 ContSters215676 Buna ziua, Permiteti va rog o intrebare referitor la un contract de v/c cu uzufruct viager. Doi batrani pe care ulterior am descoperit ca o cunosteau pe ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Soți fără copii, testament reciproc. care este soluția ca soțul supraviețuitor să aibă toate bunurile și să dispună de ele conform dorințelor din timpul vieții amândurora? Epuree Epuree Buna ziua, Unchiul sotului meu nu are copii, are 3 frati si o sora si matusa mea 3 surori. Ei vor sa faca un testament reciproc unul catre celalalt, dar ... (vezi toată discuția)