avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

suntem doi frati dupa moartea parintilor am facut succesiune ,sora mea vrea sa-mi cedeze partea din casa .Am fost la un notar si ne-a recomandat sa facem prin partaj .
Nu stiu care este diferenta intre partaj si contract de vanzare cumparare.si daca am ales bine calea (partaj),nu vreau ca in viitor copilul meu sa nu aiba probleme.
Vreau daca se poate sa-mi spuneti daca se poate ce este mai bine partajul sau contract de vanzare cumparare (care este diferenta)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: monicah , utilizator 14:26, 22 Aprilie 2012
Ambele forme au aceeasi finalitate si nu sunt atacabile. Prin partaj veti lua imobilul intreg fara sulta catre celalalt mostenitor , veti timbra cu 3% din valoarea imobilului plus onorariu avocat , la primul termen se judeca./ Hotararea se legalizeaza si tine loc de act de proprietate.
La notar taxele sunt mai mari, platiti mai intai succesiunea apoi vanzarea taxe la CEC plus onorariu de notar de doua ori .
nu inteleg ce succesiune sa fac la notar ,pentru ca succesiunea este facuta acum vreau sa ajunga casa numai pe mine sora mea este de acord si vroiam sa stiu daca e mai bine sa facem partaj sau act de vanzare cumparare.notarul a zis sa fac partaj ca este mai ieftin ca si actul de vanzare cumparare si vroiam sa stiu daca este bine.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
monicah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce reprezinta o sulta ? ciprianism ciprianism Buna ziua, am si eu o intrebare in cazul unui partaj al uni imobil cu doi proprietari, daca unul dintre proprietari vrea sa ii cedeze celeilalte parti ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)