avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Publicitate pe autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Publicitate pe autoturism

As dori sa-mi transform autoturismul personal intr-un panou publicitar mobil. Trebuie sa platesc vreo taxa de reclama? La gasirea unei firme doritoare de reclama e necesar intocmirea unui contract? exista vreun contract pentru asa ceva? se poate face contract intre mine si o societate comerciala? Ma poate indruma cineva in acest domeniu??? Va multumesc
In privinta apartamentului aveti foarte mare dreptate. Cu privire la situatia care se dezbate aici nu va contrazic, dar maine promit sa-mi fac timp sa ma interesez care este cadrul legal pentru a desfasura o astfel de activitate.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Gabrielle Monique a scris:

care este cadrul legal pentru a desfasura o astfel de activitate.

Pot sa ma straduesc pana poimarti ca tot nu vreti sa intelegeti ca nu se trateaza despre o activitate comerciala. Ce activitate comerciala au desfasurat cei ce au lipit posterele de la firma aia de condimente pe geamurile apartamentelor cand era campania aia de-i premia pe unii aleatoriu daca aveau 3 produse de ale lor in casa si reclama lor lipita pe geam? Ce activitate comerciala desfasoara proprietarii apartamentelor care permit firmelor sa le acopere suprafata fatadelor (inclusiv ferestrele) cu publicitate? Cam ce taxe ar trebui sa platesc si ce autorizatie de functionare imi trebuie ca sa ies pe strada cu un tricou pe care scrie numele brandulului producatorului?
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
Traian Danceanu, Consilier juridic
Nu trebuie sa va straduiti decat sa aveti un limbaj neofensator. Atat. In rest este dreptul meu de a ma informa, in urma postarilor facute de Dvs.

Discutia a devenit offtopic, iar postarea anterioara incalca pana acum doua minute Regulamentul forumului
molioa a scris:

Ce taxe sa platesti?!!! V`ati obisnuit sa tot platiti taxe, fara sa va puneti intrebarea; de ce si pentru ce! Contract daca vrei faci (ca sa mai dai si statului mafiot ceva) daca nu, nu ( si bagi in buzunarul tau -ca doar tu iti platesti carburantul si intretinerea masinii). Depinde cum te intelegi cu cei carora le faci reclama.
Nu ti-e suficient ca platesti impozit pe masina si taxe de drum, mai vrei si altele?#-o


Eu am intrebat de taxe , in ideea sa nu am probleme daca o sa fac reclama "la negru" .
:giggle:andytzzu a scris:

molioa a scris:
Eu am intrebat de taxe , in ideea sa nu am probleme daca o sa fac reclama "la negru" .

fa tu reclama "la alb" lasa ca statul iti banii la negru:slap:


Gabrielle Monique a scris:

Nu puteti incheia astfel de contracte si nici publicitate nu puteti face daca nu aveti prevazut in statutul societatii practicarea unui asemenea serviciu.

Insa puteti incheia Dvs. contract cu o firma care se ocupa de inchirierea spatiului publicitar de pe autoturisme. Aceasta va plateste in functie de conditiile pe care le au prevazute in contract. Este un concept nou in Romania, numit "carvertising".



Cine a vorbit despre existenta unei societati comerciale?
Care lege imi interzice mie -persoana fizica- sa-mi lipesc pe masina proprietate personala, reclama unei firme?

Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Taxe pentru banner madav1981 madav1981 vreau sa pun un banner publicitar in interiorul unei terase de apartament(terasa nu e inchisa cu geam). trebuie platite taxe pentru bannerul respectiv? (vezi toată discuția)
Taxa pentru reclama si publicitate View View In baza art. 271 din Legea nr. 571 din 22 decembrie 2003 societatiile au obligatia de a depune declaratie fiscala pentru taxa de afisaj. Intrebarea mea este o ... (vezi toată discuția)
Banner la geam alex_21 alex_21 buna ziua, sunt nou pe acest forum, si nu stiu exact unde sa pun acest subiect, rog moderatorul sa il mute unde ii este locul.Mi-am deschis de curand o firma ... (vezi toată discuția)