avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare apartament

Cu respect , o persoana fizica doreste sa_mi vanda un imobil cu pretul de 20 000 euro, in rate , este de acord sa facem contractul de vanzare - cumparare inainte, cu clauza.....intrebarea e cum sa procedez in cazul de fata , sa am siguranta ca pot sta linistit in casa pe parcursul a 3 ani timp ce ii platesc rata la casa in valoare de 500 de euro lunar si cam cat as platii la perfectarea actelor , precum si daca e obligatoriu sa se faca cadastru si intabulare , va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 20:25, 23 Aprilie 2012
Treceti in contract ca plata se va face in rate lunare in valoare de 500 euro timp de 36 luni.

Este obligatoriu sa faceti cadastru si intabulare
Mergeti la notar si spuneti in ce conditii se doreste intocmirea contractului de vanzare-cumparare. Notarul il va intocmi exact in termenii doriti de cumparator si vanzator si de asemenea va va spune ce acte sunt necesare pentru finalizarea contractului.

Apoi puteti trai linistit in casa dv.!
Trebuie sa cereti o consultatie la un Notar Pt a vedea Daca valoarea minima a imobilelor din zona in care se afla situat acel imobil corespunde valorii cu care ati stability sa cumparati acea casa. Pentru fiecare sector este prevazuta in grila notarilor o valoare minima cu care se poate vinde un imobil. De asemenea intabularea este obligatorie si oricum de acest aspect se ocupa biroul notarial. Dvs veti incheia un contract de v-c cu plata in rate. Va recomand sa faceti plata prin ordin de plata. Ideea este sa nu platiti in numerar CI sa platiti prin banca ( de exemplu) Pt a putea face dovada platii. Pastrati inscrisurile doveditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unei case crystyyy83 crystyyy83 buna ziua, as vrea sa stiu si eu ,daca se poate, la o casa in valoare de 36000 de euro cit m-ar costa notarul ? (vezi toată discuția)
Cost estimativ contract de intretinere parinti pynu pynu Buna seara , intrebarea mea este urmatoarea , tatal meu detine 2 imobile un apartament si o casa si as dori sa stiu cum pot face contract de intretinere cu ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri akmalex akmalex Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti ce modalitate de instrainare a unei case batranesti la tara ,catre o persoana nevoiasa , pot sa aleg pentru a plati taxe cat ... (vezi toată discuția)