Cu respect , o persoana fizica doreste sa_mi vanda un imobil cu pretul de 20 000 euro, in rate , este de acord sa facem contractul de vanzare - cumparare inainte, cu clauza.....intrebarea e cum sa procedez in cazul de fata , sa am siguranta ca pot sta linistit in casa pe parcursul a 3 ani timp ce ii platesc rata la casa in valoare de 500 de euro lunar si cam cat as platii la perfectarea actelor , precum si daca e obligatoriu sa se faca cadastru si intabulare , va multumesc anticipat
Mergeti la notar si spuneti in ce conditii se doreste intocmirea contractului de vanzare-cumparare. Notarul il va intocmi exact in termenii doriti de cumparator si vanzator si de asemenea va va spune ce acte sunt necesare pentru finalizarea contractului.
Trebuie sa cereti o consultatie la un Notar Pt a vedea Daca valoarea minima a imobilelor din zona in care se afla situat acel imobil corespunde valorii cu care ati stability sa cumparati acea casa. Pentru fiecare sector este prevazuta in grila notarilor o valoare minima cu care se poate vinde un imobil. De asemenea intabularea este obligatorie si oricum de acest aspect se ocupa biroul notarial. Dvs veti incheia un contract de v-c cu plata in rate. Va recomand sa faceti plata prin ordin de plata. Ideea este sa nu platiti in numerar CI sa platiti prin banca ( de exemplu) Pt a putea face dovada platii. Pastrati inscrisurile doveditoare.
Instrainare bunuri
akmalex
Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti ce modalitate de instrainare a unei case batranesti la tara ,catre o persoana nevoiasa , pot sa aleg pentru a plati taxe cat ... (vezi toată discuția)