avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme mostenire

Tatal meu a decedat in urma cu trei ani ,suntem doi frati si mama mea ,cu ei eu nu pot locui deoarece nu ne intelegem si vreau sa stiu cum se imparte un apartament si un teren ?ei locuiesc in acest apartament si cred ca singura metoda ar fi legea caci cale amiabila nu se poate ,eu sunt plecat de 7 ani din romania,am facut multe investitii in acea casa
si in prezent am venit in tara dar locuiesc in chirie. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:34, 24 Aprilie 2012
Se poate merge la notar sau la instanta.
Daca nu va intelegeti deloc ar trebui sa ajungeti la instanta.
Ar fi bine sa consultati un avocat deoarece este posibil sa incerce sa va inlature de la mostenire.
Trebuie gandita situatia dvs.
pai odata ce tatal meu a decedat mostenesc ...caci aici ar fi intrebarea care parte si apoi revenind asupra raspunsului dumneavoastra ma poate dezmosteni mama ?
asta cred ca va incerca eu ma pot opune? sincer va spun ca prb i mi face oarecum greata de tot ceea ce reprezinta mama si fratele
florin stefan a scris:

pai odata ce tatal meu a decedat mostenesc ...caci aici ar fi intrebarea care parte si apoi revenind asupra raspunsului dumneavoastra ma poate dezmosteni mama ?
asta cred ca va incerca eu ma pot opune? sincer va spun ca prb i mi face oarecum greata de tot ceea ce reprezinta mama si fratele in situatia mea va rog sa mi scuza ti felul de a aborda discutia, problema in sine mia tulburat viata va multumesc anticipat ptr intelegere si astept poate i mi raspunde ti si la intrebarea de mai sus

Nu va poate dezmosteni.
Problema dvs. graviteaza in jurul aspectului legat de acceptarea mostenirii in termen legal.
Nu vorbiti insa cu ei despre acest aspect deoarece daca nu au consultat un avocat este posibil sa nu aiba cunostiinta de acest aspect.
Cu avocatul tocmai despre aceste aspecte trebuie sa vorbiti pentru a va spune exact ce sanse aveti.Trebuie discutat in detaliu si concret, strict pe cazul dvs.
Sunt multe aspecte care trebuie gandite si in raport de modul in care gandesc ei.
florin stefan a scris:

florin stefan a scris:

pai odata ce tatal meu a decedat mostenesc ...caci aici ar fi intrebarea care parte? si apoi revenind asupra raspunsului dumneavoastra ma poate dezmosteni mama ?
asta cred ca va incerca eu ma pot opune? sincer va spun ca prb i mi face oarecum greata de tot ceea ce reprezinta mama si fratele in situatia mea va rog sa mi scuza ti felul de a aborda discutia, problema in sine mia tulburat viata va multumesc anticipat ptr intelegere si astept poate i mi raspunde ti si la intrebarea de mai sus

Alte discuții în legătură

Probleme cu succesiunea Tzake Tzake Mama mea are o problema cu familia ei care nu ii recunoaste dreptul de mostenitor. Tatal ei a decedat acum 5 ani. El era proprietarul terenului despre care ... (vezi toată discuția)
Acte valabile de acceptare tacita a succesiunii cga43 cga43 Fratele A si B au un diferend dupa moartea parintilor in ce priveste impartirea bunurilor imobile: un ap. de 3 camere si un ap. de 2 camere. Mama decedata in ... (vezi toată discuția)
Ai vreun drept la apartament cand un parinte este decedat? andra.2010 andra.2010 Buna ziua, cand eram mic mama a murit iar noi ( pt ca mai am un frate) am ramas cu tata, dupa cativa ani s-a recasatorit cu o femeie care are si ea o fata din ... (vezi toată discuția)