avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme mostenire

Tatal meu a decedat in urma cu trei ani ,suntem doi frati si mama mea ,cu ei eu nu pot locui deoarece nu ne intelegem si vreau sa stiu cum se imparte un apartament si un teren ?ei locuiesc in acest apartament si cred ca singura metoda ar fi legea caci cale amiabila nu se poate ,eu sunt plecat de 7 ani din romania,am facut multe investitii in acea casa
si in prezent am venit in tara dar locuiesc in chirie. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:34, 24 Aprilie 2012
Daca in termen de 6 luni de la decesul tatalui nu ati acceptat mostenirea expres sau tacit, mama si fratele care locuind in apartament, platind impozite, imbunatatind imobilul (probabil) si astfel acceptand tacit mostenirea pot solicita sa fiti declarat strain de succesiune
va multumesc si sincer enorm
Buna ziua. Din moment ce deja exista divergente intre Dvs si ceilalti doi succesori, cel Mai probabil succesiunea se va dezbate in instanta. Exista probabilitatea ca mama si fratele Dvs sa incerce sa va declare strain de succesiune, in situatie in care Dvs nu ati facut acceptarea succesiunii in termenul prevazut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu succesiunea Tzake Tzake Mama mea are o problema cu familia ei care nu ii recunoaste dreptul de mostenitor. Tatal ei a decedat acum 5 ani. El era proprietarul terenului despre care ... (vezi toată discuția)
Acte valabile de acceptare tacita a succesiunii cga43 cga43 Fratele A si B au un diferend dupa moartea parintilor in ce priveste impartirea bunurilor imobile: un ap. de 3 camere si un ap. de 2 camere. Mama decedata in ... (vezi toată discuția)
Ai vreun drept la apartament cand un parinte este decedat? andra.2010 andra.2010 Buna ziua, cand eram mic mama a murit iar noi ( pt ca mai am un frate) am ramas cu tata, dupa cativa ani s-a recasatorit cu o femeie care are si ea o fata din ... (vezi toată discuția)