avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci

Intr-un proces de partaj cu hotarare definitiva si irevocabila ,pe langa alte bunuri imobile ,este prevazut si un loc de veci a se imparti in cote 60% ,20% si 20%.
Cum poate fi solutionata problema si cel care are 60% sa poata dobandi tot locul de veci?
Mentionez ca nici unul din cei 3 mostenitori nu se poate ingropa fara acordul celorlati 2 .In conditiile in care cei 3 nu se inteleg sa mearga la notar , cum putem rezolva situatia si asffel macar unul din cei 3 sa se poata ingropa in acel loc?
Cel mai recent răspuns: cristinaruxanda , utilizator 16:56, 23 Aprilie 2012
Se poate solicita in instanta iesirea din indiviziune, cel cu 60% din locul de veci va primi tot cu obligatia platii unei sulte.
Asa ma gandeam si eu ,dar in cazul locurilor de veci care nu sunt proprietate -sunt date cu folosinta indelungata de la primarie ,am vazut in instanta si refuzul de a se iesi din indiviziune . De aceea si vanzarea locurilor de veci nu se practica ci donatia.
Oricum vom incerca in instanta ,cumva legal trebuie sa putem rezolva daca la notar nu se poate ajunge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj de folosinta locuri de veci dong_yi dong_yi Buna ziua, Am un act de concesiune comun cu fostul sot pentru 2 locuri de veci. Cum pot imparti acest act de concesiune fara partaj, costuri enorme si fara ... (vezi toată discuția)
Locuri de veci, disputa intre mostenitoare. ce spune legislatia in acest caz? Marioara Maftei Marioara Maftei Doua locuri de veci luate in concesiune de la o parohie de catre doi soti in viata, fiecare avand cate o fiica din casatoriile precedente. In anul 2000 sotul ... (vezi toată discuția)
Succesiune teco27 teco27 Tatal meu si fratele lui au cumparat doua locuri veci in urma cu 60 de ani si mai au un teren agricol de la parintii lor unii dintre mostenitorii au obtinut ... (vezi toată discuția)