In perioada noiembrie 2009 - august 2011 am beneficiat de concediul de crestere copil pana la doi ani. Stiu ca la sfarsitul anului 2011 a aparut OU nr. 124 (publicata in Monitorul Oficial nr. 938/30.12.2011) prin care se specifica faptul ca perioada de concediu de crestere copil pana la doi ani este considerata nu numai vechime in munca (asa cum era stipulat pana atunci) ci si in specialitate. Intrebarea mea este: se aplica aceasta prevedere si pentru mine, pentru perioada mai sus mentionata avand in vedere ca OU nr. 24/2011 am inteles ca se aplica de la 01.01.2012?
Multumesc si astept raspunsul dvs. cat de curand posibil.
Asa s juristii, interpreteaza fiecare cum vrea...pot sa va arat un raspuns de la Ministerul muncii!In perioada 2009-2011 am fost in concediu de maternitate si imi este recunoscuta perioada de vechime in specialitate pentru un concurs de promovare in functie!
Dupa opinia dvs., eu daca am revenit din concediul de maternitate in nov.2011( acordat in baza OUG 148/2005) nu mi se recunoaste vechimea in specialitate!Eu va contrazic....institutia la care lucrez a solicitat un punct de vedere Ministerului Muncii vizavi de aceasta problema, iar raspunsul lor a fost ca se recunoaste vechimea in specialitate tocmai in baza OUG nr.124/2011.Cu aceeasi mentalitate m -am confruntat si eu la servici........si initial eu m-am a adresat celor de Ministerul Muncii , am aratat raspunsul superiorilor mei care au cerut un punct de vedere oficial. OUG nr.124/2011 completeaza oug 148, si o completeaza de la 01.01.2012, care este problema?.OUG nr.124/2011 modifica si completeaza mai multe legi......De fapt noi vorbim de oug 148 cu modificarile si completarile ulterioare...Ex. .Daca ceream in decembrie o adeverinta cu vechimea in specialitate , normal ca imi scadeau cei 2 ani, nu aparea aceasta prevedere de vechime in specialitate. Dupa aceasta completare a oug 148, situatia s-a schimbat .Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, este o problema de care m-am izbit si eu anul acesta, puteam fi promovata la inceputul anului, dar e bine si acum la sfarsit !:))
Vechime in specialitate.
nayra
Doresc sa intreb daca am avut concediu de maternitate in perioada 28.05.2003 -14.07.2005 se considera acum vechime in specialitate ? Doresc sa ma inscriu la un ... (vezi toată discuția)