avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACTUL DE MUNCA-DEMISIA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACTUL DE MUNCA-DEMISIA

BUNA SEARA ,SOTUL MEU LUCREAZA LA O COMP. MULTINATIONALA CA DIRECTOR.IN DECURSUL ACESTEI LUNI A INCHEIAT UN CONTRACT DE PRESTARI SERVICII (TRANSPORT)CU O FIRMA LOCALA CARE AVEA CONFORM OFERTELOR CEL MAI BUN PRET.COMPANIA APARTINE PARINTILOR UNUI ANGAJAT DE-AL SOTULUI.ANGAJATORUL SATULUI MEU I-A SPUS CA ACEST CONTRACT A DUS LA UN CONFLICT DE INTERESE.CONTRACTUL A FOST ANULAT SI ANGAJATULUI I S-A CERUT DEMISIA.CE SE POATE INTIMPLA CU SOTUL MEU.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:20, 6 Decembrie 2008
Cum in legislatia romana, cat si in celelalte legislatii exista principiul prin care ceea ce nu este interzis de lege sau de alte prevederi contractuale este permis, daca sotului dvs. nu i-a fost adus la cunostinta faptul ca exista prevederi in Regulamentul intern sau in alte contracte ca este conflict de interese colaborarile cu societati ale salariatilor sau rudelor acestora, si asta anterior incheierii contractului, orice santiune atfel motivata este un abuz. Astfel ca salariatul poate actiona in instanta societatea care i-a desfacut CIM, si sotul la fel in cazul in care va fi santionat.
Moral ar fi fost sa aduca la cunostinta angajatorului faptul ca societatea apartine unei rude a unui salariat. Nu poate fi insa un motiv de sanctionare si nici un motiv de reziliere a contractului decat daca exista o prevedere expresa in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2008
adelaida_07, utilizator
Cu putin timp in urma i s-a cerut sotului meu demisia pt ca nu au motive sa-l dea afara .Se pare ca nu exista cale de intoarcere.
inna1 a scris:

Cu putin timp in urma i s-a cerut sotului meu demisia pt ca nu au motive sa-l dea afara .Se pare ca nu exista cale de intoarcere.

Cum legislatia Romana nu permite " a se cere demisia" unui salariat, daca doresc sa inceteze colaborarea cu salariatul trebuie sa il concedieze. Va sfatuiesc sa nu inainteze nici o demisie si sa transmita societatii ca pot proceda la o concediere daca doresc. Aceasta trebuie sa fie motivata si ar fi bine sa o motiveze bine pentru a nu se alege cu un proces.
Daca nu se grabeste sa le faca pe plac poate le trece gandul cel buclucas.
Bineinteles ca nu va accepta demisia si ca se vor alege cu un proces .mai dificil este ca trebuie sa renunte la 8 ani de munca zi si noapte din cauza unei prostii.Din pacate firme intrnationale vin la noi in tara si fac cu legislati ce vor ei si din angajati sclavi cu contract.De exemplu cf regulamentului angajatii aceste firme nu au voie sa infinteze sindicat!!!!si multe alte lucruri pe care noi romanii le acceptam pentru ceva banuti .Din cite mi-a spus sotul au existat si amenintari destul de grave numai sa-l faca sa-si dea demisia.
:offtopic:
Cum in regulament nu se pot insera decat prevederi care nu sunt contrare legilor romanesti nici interdictia de a forma sindicat nu este valida. Legea prevede expres cine are si cine nu are dreptul de a constitui sindicate sau de a se afilia la un sindicat. Salariatii societatilor comeriale au dreptul de a forma sindicat chiar daca in RI este prevazuta o astfel de interdictie. Problema nu este decat necunoasterea legislatiei in domeniul muncii de catre salariatii romani nu modalitatea in care considera companiile mai mari sau mai mici sa aplice legea. In cazul unui proces se vor aplica prevederile legale, ideea este de a se apela la justitie atunci cand salariatii se considera lezati in drepturi.

Alte discuții în legătură

Se poate efectua preavizul in delegatie? filipf16 filipf16 avand in vedere faptul ca in perioada de preaviz ar trebui sa-ti cauti alt loc de munca poti sa fi tris in delegatie 20 de zile cat dureaza preavizul? (vezi toată discuția)
Regulament intern Vioreld Vioreld buna ziua. am niste salariati care nu vor sa semneze regulamentul intern ( prefer sa-i pun sa semneze pt. ca e o dovada buna pt. cei de la ITM cand vin in ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat exxelar exxelar Buna ziua, Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit ... (vezi toată discuția)