avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul amana concedierea si, implicit, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul amana concedierea si, implicit, posibilitatea de a beneficia de somaj. Ce pot face ca sa nu pierd concediul de maternitate?

Buna ziua. As dori sa stiu si eu care ar putea fi motivele pentru ca un angajator sa nu vrea sa-si bage angajatul in somaj. Eu sunt insarcinata , m-a bagat in concediu fara plata din luna februarie si firma nu mai are activitate. Ce as putea face eu in aceste conditii pentru a nu pierde concediul de maternitate pentru ca indemnizatia este pierduta oricum.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 23 Aprilie 2012
1. Motivele le stie numai el.

2. Nu va poate acorda CFP fara voia sau cererea dvs., este ilegal.

3. Faceti imediat sesizare la ITM.
Decizia unilaterala de intrare in CFP se ataca in instanta ... ITM-ul nu vad cum sa va ajute in acest caz, decat sa constate existenta sau inexistenta cererii de CFP a dvs ... legalitatea trimiterii salariatlor in CFP fara acordul acestora este supusa controlului instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata oanapescaru oanapescaru - Este legal ca angajatorul sa iti ceara sa intri in concediu fara plata? - Poate angajatul sa refuze sa intre in concediu fara plata? - Poate fi angajatul ... (vezi toată discuția)
Demisie si sarcina gabriela 10 gabriela 10 Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine in urmatoare problema. Anul acesta am demisionat pentru ca urma sa merg la o noua firma, aceasta a picat ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate bulimargiulia bulimargiulia buna ziua,as avea si eu o intrebare despre concediul de maternitate....sunt insarcinata si treb sa nasc prin septembrie,eu sunt angajata la o firma,din luna ... (vezi toată discuția)