avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament restantier care apartine de AFI (ICRAL)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament restantier care apartine de AFI (ICRAL)

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti cum se gestioneaza datoria unui apartament care apartine de ICRAL ,are datori de peste 15.000 ron .Pe cine dam in judecata pe chirias (nu mai sta nimeni de vreo 5 ani)sau pe icral ?
daca vine un nou chirias ce se intampla cu datoria de la intretinere?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:42, 2 Iunie 2013
va multumesc
eu sunt nou in comitet si incerc sa deslusesc anumite probleme
1.cat se poate pune penalizari minim si maxim?
2.cum pot sa impun plata fondului de reparati ,nu vrea sa il plateasca ,plateste doar intretinerea
3.daca se pierd anumite penalizari in instanta ,ele se sterg de la lista ,ce se intampla cu bani respectivi?
si inca o intrebare
cum se gestioneaza spatiile de la subsol ,cine are boxa ar trebui sa plateasca ceva in plus ,si daca nu vor ce soluti am ,se pun penalizari ?
Daca penalizarile restante ar reveni in exclusivitate asociatiei si se sterg in instanta, acestea nu au nicio influenta asupra pasivului deoarece ele nu au fost luate in considerare decat in lista, ele nu constituie vreo obligatie a asociatiei pentru vreun furnizor, tert in general.
Ele fac parte si intra in "averea" asociatiei, in fondul de penalizari, numai in momentul incasarii. Daca nu sunt incasate raman restante in liste si, "in oglinda", raman restante si pentru fondul de penalizari. Daca instanta nu "va da" aceste penalizari, atunci le scadeti din restanta din lista si in acelasi timp si din restanta la penalizari, fara a crea niciun dezechilibru al balantei activ-pasiv.

Daca aceste penalizari sunt puse in sarcina locatarului deoarece furnizorul a emis penalizari si ele au fost distribuite restantierilor, atunci aceste penalizari va vor fi acordate in instanta deoarece ele reprezinta o obligatie de plata a asociatiei catre furnizori.

Cu alte cuvinte, in instanta, ati putea fi lipsiti de incasarea numai a acelor penalizari care revin in exclusivitate asociatiei si numai daca nu reusiti sa demonstrati ca le-ati calculat corect.
zorbas a scris:

1.cat se poate pune penalizari minim si maxim?
2.cum pot sa impun plata fondului de reparati ,nu vrea sa il plateasca ,plateste doar intretinerea
3.daca se pierd anumite penalizari in instanta ,ele se sterg de la lista ,ce se intampla cu bani respectivi?

1. Minim "zero", maxim 0,2%/zi
2. In adunarea generala se hotaraste constituirea fondului de reparatii. Comitetul executiv decide cuantumul, iar administratorul afiseaza pe lista de plata. Acestea devin astfel obligatorii si se penalizeaza ca orice datorie restanta, se rrecupereaza in instanta ca orice alta datorie...
3. Sumele solicitate in instanta si neacordate, se scot din evidenta persoanei actionata in judecata, indiferent ca acestea reprezinta cote intretinere, fonfduri, penalizari.... Hotararea instantei trebuie respectata. Scotandu-le din fisele si registrele de evidenta pe care le folositi in asociatie, vor fi scoase automat si din listele de plata. Cu "banii respectivi" nu se intampla nimic. Acesti bani nu i-ati avut niciodata, nu exista si nu o sa-i aveti. Asa ca nu are ce sa se intample ceva cu ce nu exista.

cum se gestioneaza spatiile de la subsol ,cine are boxa ar trebui sa plateasca ceva in plus ,si daca nu vor ce soluti am ,se pun penalizari ?

In adunarea generala se propune ca aceste spatii sa fie inchiriate. Prioritate au cei care le folosesc acum. Se propune o suma lunara de plata. Daca adunarea generala hotaraste ca acestea se inchiriaza si stabileste si suma lunara, aceasta hotarare se duce la indeplinire de comitetu executiv (presedintele incheie contracte de inchiriere cu fiecare proprietar), iar administratorul va tine evidenta chiriilor si va afisa lunar cuantumul acesteia pe listele de plata.
Cei care nu platesc chiria devin restantieri si li se calculeaza penalizari. Sumele devenite restante se recupereaza ca orice alte sume afisate pe lista. In contract se prevede ca la neplata chirie timp de 3 luni sau 6 luni, chiriasul va fi evacuat din boxa. Cei care nu vor sa vina la asociatie sa incheie un contract de inchiriere vor fi notificati, li se va mai da un termen si-apoi se trece la evacuarea boxei de catre o comisie formata din membrii comitetului si alti proprietari.
Buna ziua!
Am gasit mesajul dvs.si as dori sa stiu: daca as fi disponibila sa platesc acele restante in rate fixe pe luna plus cheltuielile care mi s-ar cuveni mie,as putea devein chirias la unul din aceste apartamente?Caut o astfel de locuinta,dar neavand domiciliul stabil in Bucuresti nu se uita nimeni de la primarie la mine si toate usile mi se inched in nas..Astept pe forum un raspuns de la dvs oricare ar fi el.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Poate asociatia de proprietari sa instituie privilegiu imobiliar asupra altui imobil decat cel care are datorii fata de asociatie? znicolae9 znicolae9 In asociatia noastra exista un datornic cu restanta mare la intretinere. Din pacate nu am actionat cu promptitudine si ap . cu datorii a fost vandut la ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului ce inchiriaza apartamentul. legal23 legal23 Detin un apartament pe care l-am inchiriat ptr o suma modica unei rude care trecea printr-un moment mai greu in lupta cu viata.Nu exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Protocol predare/primire bani, documente si materiale intre 2 asociatii de proprietari iapost iapost Buna ziua, Deschid acest subiect in atentia celor care au mai participat la predarea/primirea patrimoniului intre 2 asociatii si care vor avea amabilitatea sa ... (vezi toată discuția)