bunaziua ! in sep 2003 am facut si eu un contract cu flanco pt ceva electrocasnice. Am platit vreo 2 ani iar apoi din motive personale ....adica pt ca fabrica la care lucram s-a inchis si nu am mai avut decat un somaj mic ....nu am mai platit . dupa primele cateva luni am primit o scisoare de la o firma de recuperatori ....ceva eos cred . Au trimis cateva scrisori si apoi nimic. zilele trecute am primit in cutia postala o somatie de plata de la TOP FACTORING prin care mi se cere sa platesc 25 de mil pt ca nu am achitat acele rate de la Flanco care ar fi in total cam 8 mil , asta in termen de 5 zile, altfel voi fi data in judecata pt executare silita . Mai vreau sa precizez ca sucursala flanco la care am facut creditul s-a desfiintat si ca , virgula, creditul era pe 3 ani. Am tot citit despre prescrierea datoriilor . as vrea sa stiu ce as putea sa fac . adica daca datoria mea se prescrie si daca da cand . si ce as putea sa fac pt ca intre timp am ajuns intr-un scaun cu rotile si deci nu am din ce sa platesc .
Termenele de prescriptie curg esalonat, pentru fiecare luna de neplata, astfel cum au fost stabilite prin graficul de rambursare initial. Din cate ne scrieti, ar rezulta ca nu toate ratele sunt prescrise, avand in vedere ca acel contract, ar fi fost expirat in anul 2006. Sumele care inca nu s-au prescris, sunt cele aferente acestui an si termenele de prescriptie se vor implini tot esalonat, in cursul anului 2009, incepand cu ianuarie si sfarsindu-se cu luna septembrie.
Daca sunteti in continuare intr-o situatie materiala precara , nu vad ce ar putea face creditorii dvs.
In afara de a face demersurile pentru inceperea executarii silite impotriva dvs. intr-adevar, nu ar fi prea multe variante... Dar in ce ma priveste consider, ca mai rau de atat nici nu se poate...Eu va sfatuiesc sa va apucati de plata sumelor neprescrise. Mergeti la un avocat cu toate documentele pe care le detineti si veti afla mai multe.
Av. Adrian Posdarire