avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 472 sau 4118
Discuție deschisă în Contabilitate în general

472 sau 4118

poate cineva sa ma ajute cu urmatoarea lamurire?rog din suflet..
am facturat marfa la firma x, cherestea.....si trebuia dupa o saptamana sa dam marfa respectiva, moment in care intocmeam si avizul...dar marfa nu s-a mai dat...luna a trecut si trebuie sa fac inchiderea si nu stiu in ce cont sa o inregistrez...ca practic nu am dat marfa...eu m-am gandit la 472, dar nu stiu daca este corect...provizoriu pana ori dam marfa ori facturam cu minus...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:34, 24 Aprilie 2012
cred ca nici unul, nici celalalt cont nu poate fi folosit...
Ma gandesc, ca daca nu s-a livrat marfa atunci sa se faca o factura cu minus la aceeasi luna si apoi ce va mai fi... veti vedea.
da...dar nu mai am alt facturier ca sa fac din urma...se poate face in program de contabilitate???este valabila acea factura? sau ajutati-ma va rog cu un cont ca sa nu afecteze veniturile, marfa...si in aprilie fac factura cu minus...va rog!!!!
Atata timp cat este marfa inscrisa pe factura nu aveti ce sa faceti decat sa inregistrati factura ca atare. Stiu ca asta presupune declararea veniturilor si a TVA-ului colectat, dar nu aveti ce face acum. Achizitionati facturier cat mai repede, se termina si aceasta luna si nu veti mai putea emite factura nici macar cu aprilie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre chirii ramolex ramolex Buna ziua! Luna aceasta firma noastra a semnat cu un client un contract de inchiriere a unui spatiu comercial, pe un an de zile, cu posibilitate de ... (vezi toată discuția)
Factura client cu storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuenti-mi va rog daca am avut o factura de avans pentru pe care am inregistrat-o 4111=% 1834,46 4428 355,06 472 ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa intermediere comercializare cherestea gedo302004 gedo302004 dupa indelungi cautari, contabile si juridice, nu am reusit sa descopar daca se aplica taxarea inversa in cazul intermedierii comertului cu cherestea. Mai ... (vezi toată discuția)