avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de subînchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de subînchiriere

Bună ziua.
Am următorarea speţă. O societate comecială ia în chirie un spaţiu cu contract de închiriere în care este menţionat că locaţia respectivă POATE FI subînchiriat. Societatea chiriaşă încheie un contract de subînchiriere cu o altă societate pentru acea locaţie. Subînchiriaşul însă refuză semnarea contractului pentru motivul că contractul de închiriere încheiat între proprietar şi chiriaş nu este anexată la acest contract de subînchiriere, şi că el ( subînchiriaşul ) are dreptul de a cere ca anexă acest contract de închiriere. ( După părerea mea motivul cererii ca contractul sa fie anexată este ca subînchiriaşul să afle preţul chiriei plătite de chiriaş către proprietar. )
Întrebare:
Subînchiriaşul are dreptul de a cere anexarea contractului de închiriere??
Poate fi refuzat anexarea contractului de închiriere pe motiv de confidenţialitate chiar dacă această clauză de confidenţialitate nu a fost menţionat expres în contractul de închiriere?
Cel mai recent răspuns: ContSters54707 , utilizator 10:10, 5 Decembrie 2008
da se poate
Puteti sa-i puneti la dispozitie o copie xerox de pe contractul de inchiriere.Daca in acest contract exista informatii confidentiale si doriti ca aceste informatii sa nu fie furnizate subinchiriasului (de exemplu c/v chiriei), puteti sa acoperiti (eventual cu pasta alba) aceste informatii.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias roxana-fig roxana-fig Buna ziua, am urmatoarea situatie: firma mea sta in chirie la o alta Societate Comerciala(proprietarul spatiului), in baza unui contr de inchiriere. Firma mea ... (vezi toată discuția)
Contract de? adrian_velicu adrian_velicu Buna seara, Detin un spatiu comercial in chirie si doresc sa diversific activitatea existenta .Firma care detine spatiul nu are voie sa aiba alte venituri ... (vezi toată discuția)